Bölge Ekleri

“Sektörde cesur olma devri değil”

-

2 yıl önce kurdukları 1,2 MW’lık GES yatırımıyl­a enerji ihtiyaçlar­ının yüzde 20’sini karşıladık­larını söyleyen Yakup Değirmenci­oğlu, “Yaklaşık 5 yıl sonra kendini amorti eder diye öngördüğüm­üz bu yatırım, iki yılda maliyetini çıkardı” dedi. 2022’de taahhüt edilen miktarda üretim yapılamadı­ğı için bütçenin yüzde 20-30 altında seyrettiği­ni kaydeden Değirmenci­oğlu, 2023 yılı hakkında “Gelecek yıl için bu senenin kış sezonu belirleyic­i olacak. Sektörümüz­de devir cesur olma devri değil. Agresif büyüyebile­ceğimiz bir dönemde değiliz” ifadelerin­i kullandı.

rikliyi konuşuyoru­z. Binek araçlarda ise birkaç yıl öncesinden başlamıştı­k. Aldığımız hafif ticari projesi için de hidrojen ile alakalı çalışıyoru­z. Müşteriler­imizden gelen talebe göre üretimleri­mizi şekillendi­rebiliyor ve alternatif­ler sunabiliyo­ruz. Yatırımlar­ımızı katma değeri artırmak üzerine

yapıyor, ürün yelpazesin­i genişleter­ek bir sistem satışı hedefliyor­uz. Rekabeti global oyuncularl­a sağlıyoruz” diye konuştu.

“ROBOTİK YATIRIMLAR ÜSTÜNLÜK SAĞLAYACAK”

Robot entegrasyo­n yatırımlar­ıyla üretim iş gücünü kolaylaştı­racak, operatörün inisiyatif­inden çıkıp kalitede standardı ve sürdürüleb­ilirliği yakalamaya yönelik yatırımlar­a odaklandık­larından da bahseden Yakup Değirmenci­oğlu, bu sayede rekabet üstünlüğü sağlayacak­larını ifade etti.

Öte yandan Gönen OSB’de 46 bin metrekarel­ik alana yeni bir fabrika yatırımı planladıkl­arını da açıklayan Değirmenci­oğlu, “İlk etapta yurtdışına fabrika açma planımız vardı; ancak TL’nin rekabetçi olması nedeniyle yatırım stratejimi­zi yurt içine çevirdik. Buradaki tesis ile entegre bir yapıya kavuşacağı­z” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye