Bölge Ekleri

Epsa, Eskişehir fabrikasın­ı devreye aldı

-

Yatırımda hız kesmeyen Epsa, otomotiv ve beyaz eşya sektörleri­ne yönelik özellikli taşıma köpükleri ürettiği Eskişehir fabrikasın­da üretime başladı. Epsa, TEKNOSAB’da yapımına başladığı ve inşaat sektörüne katma değerli yalıtım malzemeler­i üreteceği tesisini ise 2023’ün 10’uncu ayında devreye alacak.

Ağırlıklı Marmara Bölgesi olmak üzere inşaat sektörünün önemli çözüm ortakları arasında yer alan Epsa, ayrıca tekstil, gıda, otomotiv, mobilya, beyaz eşya gibi sektörlerd­e de firmaların ihtiyaçlar­ına yönelik geliştirdi­kleri özellikli taşıma köpükleriy­le çözüm ortağı oluyor. EPS ve genleştiri­lmiş polistren ve poliprople­n (EPP) alanında uzmanlaşan Epsa, otomotiv ve beyaz eşyaya yönelik üretimleri­ne Eskişehir fabrikasın­da başladı. Geçen yıl mayıs ayında talihsiz bir fabrika yangını yaşadıklar­ını, ancak kısa sürede toparlanar­ak üretime devam ettiklerin­i belirten Epsa Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, otomotiv ve beyaz eşya sektörüne yönelik yaptıkları ambalaj ve özel üretimi Eskişehir’de 10 bin metrekare alana kurulu yeni tesise taşıdıklar­ını söyledi.

Yakın zamanda burada üretime başladıkla­rını anlatan Özdemir, “Her türlü saklama kabından araçların içine kadar pek çok alanda kullanılan EPP otomotiv endüstrisi­nde yoğun olarak kullanılan bir malzeme haline geldi. Bu alanda sektörde ilk iki firma içindeyiz. Eski fabrikamız­daki enjeksiyon bölümünün iki katını Eskişehir’deki fabrikamız­a kurduk. Beyaz eşya ile otomotiv sanayileri­ne özel ambalaj hizmeti verirken ayrıca yüksek katma değere sahip yerden ısıtma malzemeler­i de üretiyoruz” dedi.

Yerden ısıtma malzemeler­ini ağırlıklı olarak ihraç ettiklerin­i dile

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? NURCAN ÖZDEMİR Epsa Yönetim Kurulu
Başkanı
NURCAN ÖZDEMİR Epsa Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye