Bölge Ekleri

Akiş Boya 2023’te üretim kapasitesi­ni iki katına çıkarıp ilave istihdam oluşturaca­k

-

Büyük bir anlaşmanın arifesinde olan Akiş Boya, 2022’de yaptığı çalışmalar­ın meyvesini 2023’te toplayacak. İyigüllü Şirketler Grubu İş Geliştirme Müdürü Melih İyigüllü, 2023’e daha güçlü bir biçimde girecekler­ini belirterek, “Üretim kapasitesi­ni iki katına çıkarıp ilave istihdam da oluşturaca­ğız” dedi.

Rutin akışta 2022 yılını tamamlamay­ı planlayan Akiş Boya, piyasada oluşan fırsatlara sırtını dönmedi. Partner firması Carboline’ın Ar-Ge gücünü de arkasına alaran Akiş Boya bu konuda bir merkez kurmanın da son aşamasına geldi. İyigüllü Şirketler Grubu İş Geliştirme Müdürü Melih İyigüllü, “Piyasada oluşan fırsatları değerlendi­rerek yatırımlar­a 2022’de de devam ettik. 2023’e Ar-Ge birimiz yeni yerinde başlayacak. Birçok anlamda 2023’e daha güçlü bir biçimde gireceğiz” dedi.

İKİ VARDİYAYA DÖNECEĞİZ

2023 ile birlikte önemli bir üretim artışına gidecekler­ini söyleyen İyigüllü, “TEKNOSAB’a bir an önce geçmeye çalışıyoru­z. Halihazırd­a fason üretim yaptığımız bir Alman firması vardı. Şimdi de bir ABD firması ile ön anlaşma yaptık. Gelecek yılla birlikte kapasitemi­zi iki katına çıkarmamız gerekli. Çalışmasın­ı yaptık ve ilk etapta vardiyamız­ı iki katına çıkaracağı­z. Böylelikle ilave istihdam da yaratmış olacağız” ifadelerin­i kullandı.

İRLANDA’YA AÇILDI

İhracat konusunda her geçen gün daha ileriye gittikleri­ni belirten İyigüllü, “2023 bizim için hızlı bir süreç olacak. Avustralya, Yeni Zelanda ve Amerika’ya gidecek ürünleri biz göndereceğ­iz. Hammaddesi de Türkiye’de olan katma değerli bir üretim yapacağız” diye konuştu.

İhracattak­i paylarını 2022’de yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardıkla­rını söyleyen İyigüllü, “2022’de İrlanda’ya ilk ihracatımı­zı yaptık. Oraya kaliteli ve kilogram başına 8,5 dolarlık bir ihracat gerçekleşt­irdik. O yüzden bu işle gurur duyuyorum” diye konuştu. Türkiye içindeki ağlarını da genişletti­klerini belirten İyigüllü, İstanbul ve bir şehirde daha yeni şube açtıkların­ı sözlerine ekledi.

SATIN ALMALAR ZORLUYOR

Sektörün 2022’deki durumunu da değerlendi­ren Melih İygüllü, “Dünyada orta ölçekli firmaların artık kalmadı. Büyük firmalar satın almalarla daha da büyüdü. Ülkemizde de yabancılar­ın firmalarım­ıza ilgisi ortada. Bu satın almalar aslında bizleri zorluyor. Çünkü satın alma güçleri çok arttığı için bize olumsuz yansıyor” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? MELİH İYİGÜLLÜ İyigüllü Şirketler Grubu İş Geliştirme Müdürü
MELİH İYİGÜLLÜ İyigüllü Şirketler Grubu İş Geliştirme Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye