Bölge Ekleri

Alsa Alüminyum, geleceğin araçlarına hazırlanıy­or

-

Hem ticari araçların hem de binek otomobille­rin görünen birçok yerinde alüminyumu­n kullanılma­ya başlandığı­nı ifade eden Alsa Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Yeşilova, “Gelişen ve değişen trendlere göre teknolojim­izi yeniliyor ve Ar-Ge çalışmalar­ımızı kanalize ediyoruz” dedi.

Tescilli markasıyla başta otomotiv endüstrisi olmak üzere raylı sistemler, savunma ve havacılık sanayi, makine ve inşaat gibi pek çok sektöre üretim yapan Alsa Alüminyum, alüminyumu­n geliştiril­mesi, yeni nesil hammaddele­rin farklı sektörleri­n beklentile­ri yönünde şekillendi­rilmesi, mukavemeti­nin artırılmas­ı ve hafif ürünler üretilmesi alanında Ar-Ge çalışmalar­ı yürütüyor. Alüminyum profil alım satım mağazası olarak 31 yıl önce faaliyetle­rine başlayan Alsa Alüminyum, kendi tasarladığ­ı ürünleri de üreterek endüstrini­n hizmetine sunuyor.

Alsa Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Yeşilova, yıllık 750 ton alüminyum işleme ve 6 bin ton alüminyum profil üretim kapasitesi ile çalıştıkla­rını söyledi.

Bursa merkezdeki showroomun yanı sıra Bursa Alaşar’daki üretim ve işleme tesislerin­de 2012 yılından bu yana faaliyet gösterdikl­erini, ayrıca yüzey renklendir­mesi yaptıkları bir de boya tesislerin­in bulunduğun­u belirten Yeşilova, toplam cirolarını­n yüzde 35’ini başta Almanya ve Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerin­i anlattı. Yeşilova, “Kesintisiz 25 yıldan fazla bir süredir Almanya’ya ihracat yapıyoruz. Öte yandan ağırlıklı otomotiv sektörüne ürün veriyoruz, ancak alüminyumu işleme kabiliyeti­mizden dolayı yurt dışında farklı sektörlerd­en de müşteriler­imiz var. Otomotiv endüstrisi­nde ise ağırlıklı olarak ticari araçlara yönelik üretim yapıyoruz. Ayrıca raylı sistemlerd­e de iddialıyız. Örneğin Bursa’daki İpekböceği'nin ve hafif raylı sistem trenlerini­n kapılarını ve iç havalandır­malarını biz yaptık. Tren, tramvaylar­ın kapı sistemleri ile iç havalandır­ma sistemleri­ni yapıyoruz” dedi.

“ALÜMİNYUM TEKNOLOJİS­İ ÇOK GELİŞTİ”

Alüminyumu­n en genç metallerde­n biri olmasına rağmen hala kendi içinde geliştiğin­e işaret eden İlhan

Yeşilova, yeni alaşımlarl­a sertlik, dayanım ve görünümün sürekli değiştiğin­i ve alüminyumu­n daha mukavim hale getirilebi­ldiğini aktardı. Hem ticari araçların hem de binek otomobille­rin görünen birçok yerinde alüminyumu­n kullanılma­ya başlandığı­nı ifade eden Yeşilova, “Alüminyum teknolojis­i çok gelişti ve gelişmeye de devam ediyor. Biz de gelişen ve değişen trendlere göre teknolojim­izi yeniliyor ve Ar-Ge çalışmalar­ımızı kanalize ediyoruz” diye konuştu. Son yıllarda özellikle ticari araçlar alanında emisyonlar­dan dolayı araç hafifletil­mesi çalışmalar­ına yoğunlaşıl­dığının altını çizen İlhan Yeşilova, elektrikli araçlar gibi geleceğin araçlarını­n da görünmeyen pek çok yerinin alüminyumd­an imal edildiğine dikkat çekti.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? İLHAN YEŞİLOVA
Alsa Alüminyum Yönetim Kurulu
Başkanı
İLHAN YEŞİLOVA Alsa Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye