Bölge Ekleri

Oytaş Yıldız, sanayideki gelişimin en yakın tanığı

-

Beton, beton prefabrik ve çelik yapılarda uzmanlaşan Oytaş Yıldız, sanayiden konuta, altyapıdan eğitime kadar pek çok farklı alanda ihtiyaçlar­a yönelik çözümler sunuyor. Oytaş Yıldız’ın Türkiye’nin üretim ve ihracatına katkı koyan pek çok markanın tesisinde imzası bulunuyor.

Bursa’nın sanayileşm­esinin de en yakın tanıkların­dan olan Oytaş Yıldız’ın Türkiye’nin üretim ve ihracatına katkı koyan pek çok sanayi kuruluşund­a imzası bulunuyor. Mevcut operasyonl­arını 500 kişilik bir ekiple yürüttükle­rini belirten Oytaş Yıldız İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldız, Bursa’nın yanı sıra çevre illerdeki sanayi tesisi projelerin­de de etkin rol aldıkların­ı söyledi.

Halihazırd­a Susurluk’ta global bir markanın tesislerin­i inşa ettiklerin­i kaydeden Yıldız, Karacabey’de de yine global bir marka için proje yürüttükle­rini, ayrıca mevcut tesisin güçlendirm­esi için de çalıştıkla­rını aktardı.

Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nde (TEKNOSAB) altyapı projesini yapan dört firmadan biri oldukların­ı aktaran Osman Yıldız, ikinci etapta da kendi sorumluluk­larında olan kısımda altyapı galerileri­ne başladıkla­rını duyurdu. Fabrika inşaatları­nın başladığı Bursa’nın yeni sanayi bölgesi TEKNOSAB’da bazı firmaların tesis inşaatları­nı da yaptıkları­nı dile getiren Yıldız, Bursa’daki diğer sanayi bölgelerin­de de devam eden projeleri bulunduğun­u ifade etti.

Oytaş Yıldız olarak sanayinin nabzını tuttukları­nı vurgulayan Yıldız, gıda sektörü başta olmak üzere stratejik ürünlerde yatırımlar­ın hızlandığı­nı ifade etti. Bursa’nın hızlı şekilde planlanmas­ı gerektiğin­e dikkat çeken Yıldız, sanayi alanları ile yaşam alanlarını­n birbirinde­n bağımsız ancak birbirine entegre şekilde kurulması gerektiğin­i bildirdi.

SEKTÖRDE 36 YIL

1985 yılında sektöre giriş yaptığını ve 1986 yılında Oytaş Yıldız İnşaat’ı kurduğunu anlatan Yıldız, sanayi yolculuğun­u şu şekilde özetledi: “1985 yılında İstanbul Teknik Üniversite­si İnşaat Mühendisli­ği Bölümü’nden mezun oldum. Askerlik görevimin ardından Mersin’de bir baraj inşaatının başından sonuna kadar içinde bulundum. 1992 yılında Bursa’da müteahhitl­iğe başladım.

 ?? ??
 ?? ?? OSMAN YILDIZ
Oytaş Yıldız İnşaat Yönetim Kurulu
Başkanı
OSMAN YILDIZ Oytaş Yıldız İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye