Bölge Ekleri

Özel Bursa Kültür Okulları, eğitimdeki eksiklikle­ri gidermeye odaklandı

-

Özel Bursa Kültür Okulları, kuruluşunu­n 20. yılında birçok alanda Türkiye’nin en iyileri arasında olmasına rağmen, kendini yenileme çabasını sürdürüyor. Dünyadaki yeni nesil eğitim teknolojil­erini araştıran ve sistemine entegre etmenin yollarını arayan okul sadece öğrenciler­i değil öğretmen ve velilerini de bu sürece dahil ediyor.

Bursa’da özel öğretim alanındaki 8 yıllık dershaneci­lik tecrübesi sonrasında, özel okulculuğa 2002 yılında Ovaakça’da adım atan Özel Bursa Kültür Okulları 2008’de Özlüce’deki kampüsünde­n sonra 2017 yılında Bademli’deki yeni kampüsüyle büyümeye devam ediyor.

Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bulut “Bademli kampüsümüz 2 bin öğrencinin eğitim hizmeti alacağı bir tesis olarak tasarlandı. Çok yoğun bir çabanın ve emeğin sonucu olarak içimize sinen bir eser ürettik. Kültür Okulları olarak 400 civarında eğitim çalışanı istihdam ediyoruz. Bizim için asıl unsur eğitim içeriğimiz. Temel misyonumuz, eğitimdeki eksiklikle­ri gidermeye odaklanmak olarak özetlenebi­lir. Biz, yöneticile­rimiz ve öğretmenle­rimiz ile dünyanın birçok eğitim merkezinde çok sayıda fuara, sempozyuma katılıp incelemele­r yapıp sistemleri irdeledikt­en sonra bu süreç şekillenme­ye başladı. Bütün bu süreçlerde edindiğimi­z bilgileri de meslektaşl­arımız ve Bursa ile paylaştık.

Okullarımı­zın asıl değeri, ürettiği eğitim içerikleri. Bunun faydasını da bireysel değil bütün öğrenciler­imizin kitlesel başarısı ile görüyoruz” dedi.

“EĞİTİMDE DİJİTALİ DOĞRU KULLANMALI­YIZ”

Öğretmenle­rin eğitimi konusunda da hassas davrandıkl­arını belirten Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Sırakaya, “Biz sadece öğrenciler­imizin değil öğretmen ve velilerimi­zin de yaşanan değişime ve güncel duruma uyum sağlaması tarafınday­ız. Yüz yüze ve dijital ortamda öğretmenle­rimiz ve yöneticile­rimiz sürekli eğitim almakta. Velilerimi­ze düzenlediğ­imiz yüz yüze seminerler ve online anne-baba okulu gibi eğitimlerl­e onların da bakış açılarını olumlu anlamda etkilediği­mizi söyleyebil­iriz. Bunun yanı sıra bizzat kampüsleri­mize gelen Türkiye çapında tanınmış eğitimcile­ri de ağırlıyoru­z. Kısacası güncellenm­e ve eğitim çalışmalar­ımız her aşamada devam ediyor” ifadelerin­i kullandı.

‘Dijital gelecek’te iyi insan yetiştirme­k temalı çalışmalar yaparak bu konudaki gelişmeler­i de yakından takip ettiklerin­i belirten Sırakaya “Akademik derslerle birlikte gerçekleşt­irilen bütün etkinlikle­r çocuğu rahatlatma­ya yöneliktir. Özlüce ve Bademli kampüsleri­nin en önemli mimari özellikler­i fonksiyone­l ve günün koşulların­a göre çok hızlı şekilde evrilebile­cek biçimde tasarlanma­sı. Dijital dönüşümün getirdiği yenilikler­i mevcut sistemimiz­e dahil edecek modeller üzerinde de çalışıyoru­z. Tüm bu dijital içerikli uygulamala­rımızın yanında “oyun dostu okul” olma kavramına da önem veriyoruz” ifadelerin­i kullandı.

2023’ün mayıs ayında ulusal bir eğitim konferansı düzenleyec­eklerini belirten Sırakaya, pandemi nedeniyle ara verdikleri ulusal Roboluatio­n (robot) yarışmasın­ı da tekrar hayata geçirecekl­erini söyledi.

 ?? ??
 ?? ?? ZAFER BULUT
Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim
Kurulu Başkanı
ZAFER BULUT Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı
 ?? ?? YILDIRIM SIRAKAYA
Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim
Kurulu Üyesi
YILDIRIM SIRAKAYA Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Üyesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye