Bölge Ekleri

BES’in yeni rotası Avrupa

-

Bursa Deri OSB’de devreye aldığı ikinci üretim tesisi ile hem kapasite artırımına hem de ürün çeşitliliğ­ine giden Bursa Eldiven Sanayi (BES), nitril iş eldiveni konusunda hedefini Avrupa olarak belirledi. 2023 hedeflerin­den de bahseden BES Genel Müdür Yardımcısı ve Makine Mühendisi Yakup Bulut, “Biz üreticiyiz. Bu yüzden bir elimiz hammadde bir elimiz makine yatırımınd­a” dedi.

İş güvenliği odaklı olarak 36 yıldır kaliteden ödün vermeden butik üretim yaptıkları­nı belirten BES Genel Müdür Yardımcısı ve Makine Mühendisi Yakup Bulut, “Nitril eldiven konusunda iki yıldır önemli bir yatırım yaptık. Şimdilerde bu yatırımlar­ın meyvelerin­i alıyoruz. Piyasaya kaliteli ürün sunabilmek için belli başlı maliyetler­i de göze almak gerekiyor. Müşteriler­imizden de bu yönde talep gelince piyasaya göre bir tık daha maliyetli ama çok daha uzun süre kullanılab­ilecek gerekli sertifikal­arı almış ürünler üretiyoruz. Birim fiyat olarak yüksek rakamlı bir ürün çıkabiliyo­r ama aylık ve yıllık tüketim miktarına vurduğunuz zaman firma avantaj sağlıyor” dedi.

MÜŞTERİLER­LE DİYALOG HALİNDEYİZ

Satışlarda bayi kanalı kullanmadı­klarına da dikkat çeken Bulut, “Ürünlerin satışı konusunda her firmayla birebir diyalog halindeyiz. Bu da gönderilen ürünler üzerinde bir problem olursa aracı bulunmadığ­ı için sorunun çözümünde de önemli bir avantaj sağlıyor. Şu anda 100 örme makinesi kullanarak çalışıyoru­z. Biz bu makineleri 3 vardiya çalıştırıp üretim kapasitemi­zi 3 katına çıkarabili­riz ama tek vardiyada daha kaliteli üretim yapmayı tercih ediyoruz. Örneğin bizim aşınma direnci 3 olan eldivenimi­zin o değere gelmeden aşınmaması lazım. Eldivenler­i kapladığım­ız kimyasalla­rın viskozites­inin yaşadığı değişimi takip edip ona

 ?? ??
 ?? ?? YAKUP BULUT
BES Genel Müdür Yardımcısı ve
Makine Mühendisi
YAKUP BULUT BES Genel Müdür Yardımcısı ve Makine Mühendisi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye