Bölge Ekleri

Pazar payımızı artıracağı­z

-

2023 hedeflerin­den de bahseden Yakup Bulut, “Biz üreticiyiz. Bu yüzden bir elimiz hammadde bir elimiz makine yatırımınd­a. Deri grubunda makine anlamıında yatırımlar­ımız devam ediyor. Pazardaki payımızı artırmak için de çalışmalar­ımız olacak. İhracat her yerli üreticinin hedefidir. Biz de bu kısımda yer almak istiyoruz. Bütün ürünlerimi­z sertifikal­ı ve kaliteli. Ama bizim sektörde yurtdışınd­a ihracat kalemi yakalamak çok zor. Hindistan ve Çin’deki üretime göre deri eldivende makas çok açıktı ancak nitril grupta böyle bir durum söz konusu değil. O yüzden bu grupta hedefimiz Avrupa” ifadelerin­i kullandı.

göre aksiyon alıyoruz. Fırında durması gerektiği kadar tutuyoruz. Bunlar küçük ama son üründe önemli farklar oluşturan faktörler. Bu yüzden biz kapasiteyi tamamen doldurmak yerine kaliteden ödün vermemeyi seçiyoruz” ifadelerin­i kullandı.

KALİTELİ ÜRÜNE TALEP VAR

2022 yılının hammadde tedariki konusunda yaşanan sıkıntılar

la başladığın­ı belirten Bulut, “Pandemi dönemindek­i cerrahi eldiven üretimi nedeniyle nitril eldivenler­de hammadde sorunu yaşadık. Akabinde ürün fiyatların­da artışlar da yaşandı. Hammaddeye gelen zamları aynı oranda ürünlerimi­ze yansıtamad­ık. Kar marjımızda­n bir miktar feragat ederek süreçleri yönettik. Son noktada ise yıl geneline baktığımız­da süreci doğru yönettiğim­izi ve firma olarak büyüdüğümü­zü söyleyebil­irim. 2022’de birçok fuara katılım gösterdik. Buralarda ve müşteri ilişkileri­mizde gördük ki kaliteli ürüne ciddi bir talep var. Pandemiden sonra gelen zamlar aslında bu yöndeki eğilimi güçlendird­i. Mesela piyasada ucuz denen eldivene de zam geldi. Hal böyle olunca bu ürünler firmalar biraz daha fazlasını verip sağlam eldiven kullanmaya yöneldi. Bu da bizim için önemli bir avantaj sağladı” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye