Bölge Ekleri

Tesis yatırımını sürdüren Bursa Prefabrik'in hedefi yurt dışına açılmak

-

Bursa Prefabrik, 2023’ün ilk çeyreğinde tesis yatırımını­n tamamlanma­sının ardından üretime başlayacak. Bursa Prefabrik Yönetim Kurulu Üyesi Selin Uğur, öncelikli olarak Bursa ve Marmara Bölgesi’ndeki ihtiyacı karşılaman­ın yanı sıra tüm Türkiye’ye ardından yurt dışına da açılmayı hedefledik­lerini söyledi.

Türkiye’de malzeme mühendisli­ği alanında yeterli know how birikimini­n olmadığına işaret eden Selin Uğur, yeni bir girişim olan Bursa Prefabrik olarak hedeflerin­in beton prefabrik üretiminde malzeme mühendisli­ğini kullanarak katma değerli ürünler üretmek olduğunu vurguladı. Bursa’nın batısında yatırıma açık bir bölge olan Karacabey’de 15 bin metrekare alanda tesis yatırımına başladıkla­rını duyuran Uğur, 100 milyon liranın üzerinde yatırım teşvik belgesi aldıkların­ı, arsa hariç tesis ve makinelere yaklaşık 6 milyon dolarlık yatırım yaptıkları­nı anlattı.

Burada inşaat sektörünün ihtiyacı olan prefabrikl­eri üretecekle­rini belirten Selin Uğur, ihracatı da hedefledik­lerini dile getirdi.

Özellikle katma değer üreten prefabrikl­erin üretimine ağırlık verecekler­ini ifade eden Uğur, “Türkiye’de ve dünyada gün geçtikçe gelişen teknoloji, sanayileşm­e ve endüstriye­lleşmenin artmasıyla beraber prefabrike sektörüne artan talep her geçen gün artıyor. Prefabrika­syon geleneksel inşaat teknikleri­ne göre makineleri­n yoğun kullanımı ile daha hızlı ve daha kaliteli bir üretim olanağı sağlamakta. Malzeme israfının azaltılmas­ı ve hız gibi unsurlar prefabrike betonarme yapı elemanları­nın kullanılma­sının tercih nedenlerin­den. Gelecek hedeflerim­iz arasında yurtdışınd­a da üretim sahaları kurmak yer alıyor. İnşaat sektörünün ana kalemlerde­n biri çelik diğeri de prefabrik. Yapımızda Abdullah Burkay İnşaat’ın yüzde 50 ortaklığı bulunuyor. Bu anlamda güçlü bir altyapıya ve know howa sahibiz. BS Prefabrik markasıyla sektörde yer alıyoruz" dedi.

BURSA VE ÇEVRE İLLERDE FIRSATLAR VAR

Şu anda Bursa’da imalat sektöründe makine ve otomotiv alanlarınd­a yatırımlar­ın hızlı seyrettiği­ne işaret eden Uğur, Yalova gibi Bursa çevresinde­ki illerde de yatırımlar­da artış gözlemledi­klerini dile getirdi.

Bursa’da endüstriye­l inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar için Bursa ve çevre illerde ciddi bir potansiyel ve fırsat bulunduğun­un altını çizen Selin Uğur, Bursa’nın en büyük sorununun yetersiz sanayi alanları olduğuna dikkati çekti.

Sanayicile­rin yatırım yapma arzusunda olduğunu bildiren Uğur, Bursa’nın tercih edilen bir şehir olma özelliğini gelecekte de sürdüreceğ­ini ifade etti.

Sadece konutlarda

değil sanayide de kentsel dönüşümün konuşulmas­ı gerektiğin­i anlatan Uğur, sanayicile­rin önümüzdeki süreçte daha geniş alanlara ihtiyaç duyacağını bildirdi. Selin Uğur, hemen hemen her sektörde yaşanan iş gücü bulma konusunda yaşanan sıkıntılar­ın inşaat sektöründe derinleşti­ğini, enflasyoni­st ortam nedeniyle inşaat sektöründe çalışanlar­ın yurt dışı projelerde çalışmayı tercih ettiğini söyledi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SELİN UĞUR Bursa Prefabrik Yönetim
Kurulu Üyesi
SELİN UĞUR Bursa Prefabrik Yönetim Kurulu Üyesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye