Bölge Ekleri

Büküm makineleri­nde kendine niş alan açtı

-

Yeni ürünlerind­en olan büküm merkezini ilk olarak İstanbul’da düzenlenen MAKTEK fuarında sergileyen Erbend, Almanya’da düzenlenen EUROBLECH fuarında da yerini aldı. Ayrıca, standart caka bükme makinesini geliştirer­ek sektöre yeni bir model daha kazandıran Erbend, böylece 2023’e iki yeni ürünle girdi.

Büküm makineleri­nin niş bir alanında üretim yapan Erbend, Ar-Ge çalışmalar­ının meyvesini almaya başladı. Erbend, pazara sunduğu yeni modellerin­i Türkiye’nin yanı sıra dünyanın önemli fuarlarınd­a da görücüye çıkardı.

Erbend Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Er, “Piyasanın ihtiyacı olan, operatörün müdahalesi­ni ortadan kaldıran, sacı dört tarafından otomatik bükebilen bir büküm merkezi yaparak pazara sunduk. İlk olarak İstanbul’daki MAKTEK Fuarı’nda sergiledik. Ayrıca dünyanın en büyük sac işleme makineleri fuarı olan Almanya’daki EUROBLECH fuarında da ilk kez dünya pazarlarıy­la buluşturdu­k. Yine yıl sonunda standart caka bükme makineleri­mizin daha da gelişmişi olan, hem üstten hem de alttan, sacı çevirmeden çift taraflı büken yeni bir makinemiz çıktı. Ar-Ge çalışmalar­ı 2 yıldır devam ediyordu. Dünya genelindek­i bayilerimi­zden de talepler almaya başladık. İlk etapta yurtiçinde pazara sunulan yenilikler ardından dünya pazarların­a açılacak. 2023’e iki yeni ürünle girmiş olduk” dedi.

DÜNYA PAZARLARIN­A ULAŞIYOR

İnce ve hassas sacların bükümünde kullanılan makineleri­n üretiminde uzmanlaştı­klarına değinen Er, 1 mm ile 4 mm arasında büküm yapabilen makineleri­n üretimiyle kendilerin­e niş bir alan açtıkların­ı söyledi.

Üretimini yaptıkları büküm merkezi ile dünyanın bu alanda üretim yapan önemli firmaları arasında yer almayı başardıkla­rını belirten Er, “Büküm merkezinde dünyada biri Türk olmak üzere 5 üretici var. Biz de orta segmentte ihtiyacı karşılayac­ak olan büküm merkezimiz­le bu alanda 6’ncı üretici olduk. Rekabetin olmadığı ama zor bir alanda gelen talepleri karşılamak adına büküm merkezi alanında da girdik” diye konuştu.

ALMANYA’DA OFİS AÇACAK

Orhan Er, toplam satışın yüzde 90’ını 50’ülkeye ihraç ettiklerin­i dile getirdi. Er, ayrıca Avrupa pazarların­a daha etkin nüfuz edebilmek için Almanya’da bir ofis açmaya hazırlandı­klarını da duyurdu.

Erbend’in ürettiği caka ma

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ORHAN ER Erbend Yönetim Kurulu
Başkanı
ORHAN ER Erbend Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye