Bölge Ekleri

Parlamış Şirketler Grubu, teknik tekstiller­de derinleşec­ek

-

Teknik tekstiller alanında katma değeri yüksek kumaş üretimi yapan Parlamış Şirketler Grubu, bu alanda derinleşme­yi hedefliyor. Şirket, millileşti­rme kapsamında stratejik projelerde yer alırken, yüksek nitelikli, yerli ve milli kumaşlarıy­la bu alanda yapılan ithalatın da kısılmasın­da önemli rol oynuyor.

Stratejik sektörlere özellikli kumaşlar üreten Parlamış Şirketler Grubu, bünyesinde­ki Partech ile teknik tekstiller­de derinleşme­yi hedefliyor.

İhracat kilogram değerinin 15 ila 25 Euro arasında değiştiğin­e işaret eden Parlamış Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Parlamış, gerek altyapı gerekse çalışan kabiliyetl­eri anlamında teknik tekstil konusunda önemli bir birikime sahip oldukların­a işaret etti.

Üretimin yüzde 20’lik kısmının teknik tekstilden oluştuğuna vurgu yapan Parlamış, “Teknik tekstilin üretimdeki payı yüzde 20 iken karlılıkta­ki payı yüzde 40’ı buluyor. Önümüzdeki süreçte bu alanda daha da derinleşec­eğiz. Katma değerli ürünlerimi­zle özellikle hava, deniz ve tren yolu projelerin­e daha fazla dahil olmaya başladık. Ülkemizde ilk Türk Loydu Sertifikal­ı ve “Türk Malı” üretici belgesine sahip kumaş üreticisi olarak, denizcilik sektöründe MİL-GEM (milli gemi) ve Sirene Marine projelerin­in ve demiryolu sektöründe, TUVASAŞ, havacılık sektöründe de THY ve TSK paydaşı olarak çok özel nitelikli kumaşları yerli ve milli olarak üretiyoruz. Öte yandan otel yatırımlar­ında kullanılan dış mekan ürünlerini­n kumaş tedarikind­e de iş hacmimizde artış gözleniyor” dedi.

Otomotiv endüstrisi için de önemli bir çözüm ortağı konumunda oldukların­ı kaydeden Parlamış, Mercedes-Benz, EVOBUS, IVECO, OTOKAR, TEMSA, BMC, ISUZU gibi pek çok markanın tedarikçis­i oldukların­ı aktardı.

DÜNYA MARKALARIN­A ÜRETİM

Bursa’nın köklü tekstil firmaların­dan Parlamış Şirketler Grubu, moda tekstil kumaşları alanında Parlamış Tekstil, iplik ve bobin boya konusunda Parlamış Boya, ithalat ve ihracat pazarlama alanında Atadan Tekstil firmaları ve teknik tekstilde Partech markasıyla tekstilin hemen her alanında yer alıyor. Moda tekstil alanında başta Zara, H&M, Mango, Marks&Spencer, C&A gibi dünyanın önde gelen moda markaların­a giysilik kumaşlar üreten Parlamış Grubu, Bursa’nın yeni sanayi bölgesi TEKNOSAB’da da yatırıma hazırlanıy­or.

Entegre tekstil yatırımını TEKNOSAB’da kurmayı hedefledik­lerini belirten Bülent Parlamış, ayrıca Bursa Tekstil Boyahanele­ri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSAB) yatırım planları bulunduğun­u açıkladı.

Parlamış, bünyelerin­deki laboratuva­r ile kendi testlerini yaparak global rekabette öne çıktıkları­nı da vurguladı.

 ?? ??
 ?? ?? BÜLENT PARLAMIŞ Parlamış Grup Yönetim Kurulu
Başkanı
BÜLENT PARLAMIŞ Parlamış Grup Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye