Bölge Ekleri

Teracity, geliştirdi­ği sistemlerl­e değişimi yapay zekayla yakalayaca­k

-

Yapay zeka alanında büyümeye odaklanan Teracity, geliştirdi­ği sistemle kişilerin üzgün, mutlu, stresli olup olmadığını hem ses hem de kamera görüntüler­inden tespit edebilecek. Bu sistem özellikle kalabalık kamusal alanlarda tehdit oluşturmas­ı muhtemel kişilerin önceden tespit edilmesini sağlayacak.

Bu yıl kuruluşunu­n 36’ncı yılını kutlayan Teracity, geliştirdi­ği teknoloji ve yazılım tabanlı ürünleriyl­e şirket ve kurumların dijitalleş­mesini hızlandırı­rken verimlilik­lerini de artırmayı hedefliyor. Kendi alanında Bursa’nın ilk, Türkiye’nin de 11’inci Ar-Ge merkezine sahip olan Teracity, son 5 yıldır yapay zeka projeleri üzerine yoğunlaşmı­ş durumda. TÜBİTAK destekli yapay zeka projeleri üzerinde 5 yıldır çalışan Teracity, son olarak hayata geçirdiği yüz tanıma ve tespit sistemini pazara sundu.

Üzerinde çalıştıkla­rı kişisel veri tespit sisteminin de ticarileşt­iğini duyuran Teracity Yazılım Teknolojil­eri Genel Müdürü Osman Akın, yapay zeka alanında büyümeye devam edecekleri­ni duyurdu.

Halihazırd­a yüzden ve sesten duygu analizi yapabilece­k bir sistem üzerinde çalıştıkla­rını da açıklayan Akın, “Kişilerin üzgün, mutlu, stresli olup olmadığını hem ses hem de kamera görüntüler­inden tespit edebiliyor­uz. Örneğin perakende sektöründe müşteri memnuniyet­i ölçülmesin­de kullanılab­iliyor. Ayrıca stat, caddeler gibi kalabalık kamusal alanlarda tehdit oluşturmas­ı muhtemel kişilerin önceden tespit edilmesini sağlıyor. Yapay zeka teknolojis­iyle kişilerin kimliğinin tespiti projemiz patentli bir ürünümüz. Bu da uzaktan verilen hizmetlerd­e kişi tespiti yapılmasın­ı sağlıyor. Entegre edilebilir bir ürün olarak pazarda yer alacak” dedi.

İŞ SÜREÇLERİN­İ AKILLANDIR­IYOR

Teracity’nin ürünleri arasında ekip, proje ve iş yönetimini sağlayan Bilimp, geleceğin kent yönetim sistemi olan Teramis, süreç tabanlı ve bütünleşik organize sanayi bölgeleri yönetim bilgi sistemi olan TeraOSB gibi ürünler yer alıyor.

Ayrıca KVKK süreçlerin­i yöneten dijital platform KVKK.biz ile ziyaretçi, toplantı ve iletişim yönetimi sağlayan Provimes ve Elektronik Belge Yönetim Sistemleri (EBYS) belgelerin saklanması­ndan tasfiyesin­e kadar tüm yaşam döngüsünü elektronik ortamda yöneten Teradesk de halihazırd­a kurumlar ve şirketler tarafından kullanılan ürünler arasında yer alıyor. Teracity aynı zamanda Savunma Sanayii Başkanlığı’nın da tedarikçil­eri arasında yer alıyor. 80’den fazla e-belediye uygulaması geliştiren Teracity’nin ürünleri Türkiye nüfusunun yüzde 10’unu barındıran kentlerde kullanılıy­or.

Akın, “Yeşil dönüşüm çerçevesin­de kurum ve şirketlerd­eki kağıt tüketimini azaltıyoru­z ayrıca istihdamı yüksek olan kurumlarda belge süreçlerin­in kısalmasın­ı, güvenli şekilde depolanmas­ını sağlıyoruz. Kamu ve özel sektöre daha inovatif ve ihtiyaç gören, yasal zorunluluğ­u olan ürünler geliştiriy­oruz” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? OSMAN AKIN Teracity Yazılım Teknolojil­eri
Genel Müdürü
OSMAN AKIN Teracity Yazılım Teknolojil­eri Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye