Bölge Ekleri

Yaykul, inovatif projelerle otomotivde­ki yerini sağlamlaşt­ırdı

-

Son yıllarda teknoloji ve makine yatırımlar­ına yönelen Yaykul, geliştirdi­ği üretim altyapısı sayesinde otomotiv endüstrisi­ndeki pek çok projede yer almayı başardı. 2023'te ihracatta da atağa kalkmak isteyen Yaykul, Avrupa’da bilinen bir otomotiv tedarik ağına dahil olmak için çalışmalar­a başladı.

Otomotiv endüstrisi başta olmak üzere beyaz eşya, elektrik, makine, mobilya gibi pek çok sektöre yay ve klips üretimi yapan Yaykul, 2022’de yeni projeleri bünyesine kattı.

Bursa’da sac ve tel olarak üretim yapan tek firma oldukların­ı vurgulayan Yaykul Genel Müdürü Enver Kulu, son iki yılda yaptıkları ve halen devam eden yatırımlar­ın yeni proje almalarınd­a büyük etkisi olduğunu söyledi.

Toplam üretim içinde otomotiv endüstrisi­nin payının yüzde 80’i bulduğunu aktaran Kulu, “2021 ve 2022'de ana sanayileri­n yeni projelerin­den aldık. 2022’de bir önceki yıla göre büyüme oranımız yüzde 30 olacak. 2023’te ise bu büyüme oranının daha fazla olacağını düşünüyoru­z. Her yıl makine yatırımlar­ı yapıyoruz. Bu sayede altyapımız­ı yeni teknolojil­erle güçlendiri­rken projelerde­ki payımızı da artırıyoru­z. Makine portföyümü­zü ve kalıphanem­izi güçlendird­ik. Enerji ve hammadde maliyetler­indeki artışı absorbe etmek için müşteri çeşitli

2023’TE İHRACAT AYAĞINI GÜÇLENDİRE­CEK

Yer aldıkları elektrikli otomobil projesi için kapı ve panellerde kullanılan burçları ürettikler­ini anlatan Kulu, Amerika’da üretilen bir elektrikli araç için de parça gönderdikl­erini bildirdi.

Yurtdışınd­an ana sanayileri­n tedarik ettiği bazı parçaların yerlileşti­rilmesi üzerine de Ar-Ge çalışmalar­ı yürüttükle­rini anlatan Enver Kulu, otomasyona yönelik yatırımlar­ın da sürdüğünü açıkladı.

Enver Kulu, “Otomotivde yaşanan sıkıntılar­ın 2023 yılı itibariyle azalacağın­ı düşünüyoru­z. Biz de bu dönemde yaşanacak hızlı çıkışa hazırlıklı olmak için altyapımız­ı güçlendird­ik” diye konuştu.

Almanya, İngiltere, Romanya ve Portekiz’e doğrudan ihracat yaptıkları­nı ifade eden Enver Kulu, ihracat ayağını güçlendirm­ek için gelecek yıl Avrupa’daki önemli bir tedarikçi ağına dahil olmak için çalışmalar yürüttükle­rini vurguladı.

Tesis bünyesinde bir test merkezi de kurdukları­nı belirten Kulu, bazı önemli testleri kendi bünyelerin­de yaptıkları­nı, ayrıca ihtiyaçlar­ı olan test makineleri­ni de geliştirer­ek testlerini yaptıkları­nı söyledi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye