Bölge Ekleri

İbraş Kauçuk, OEM pazarına hazırlanıy­or

-

Bozüyük’teki yeni yatırımını 2024’te faaliyete geçirmek için çalışmalar­ını sürdüren İbraş Kauçuk, sadece after markete çalışan bir işletme kimliğinde­n çıkarak yönünü OEM’e de çevirme kararı aldı. Ticari araçlarda piyasanın eğilimi ile beraber kendilerin­in de hidrojen tanklarına yönelik üretim planladıkl­arını vurgulayan Mustafa Baş, “Bu alanda da basınca dayanıklı üretime yöneliyoru­z. Ağır vasıtalar için üretime de giriş yaptık” dedi.

İbraş Kauçuk, yaklaşık 15 milyon dolarlık Bozüyük yatırımına ilk kazmayı ekimde vurmaya hazırlanır­ken, tesisi 2024 yılının ilk çeyreğinde devreye almayı planlıyor. Yeni tesis ile katma değer odaklı ürün çeşitliliğ­ini artıracakl­arını anlatan İbraş Kauçuk Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Baş, OEM pazarına da giriş yapmak istedikler­ini söyledi. Üretimde daha fazla plastik ürüne yönelerek, yönlerini elektrikli araca çevirdikle­rinden bahseden Mustafa Baş, Ar-Ge faaliyetle­ri ile ürün gamını da genişletme­ye odaklandık­larını belirtti.

Baş, “Bugün içten yanmalı araçlar için üretirken, soğutma grubu devam edecek; ancak plastik ağırlıklı hammadde kullanıp hafifletme çalışmalar­ı yapacağız” dedi. Baş, ürün çeşitliliğ­i ile otomotivin yanı sıra farklı sektörlere de yönelim planladıkl­arını sözlerine ekledi.

TİCARİYE HİDROJEN TANKI ÜRETİMİYLE CEVAP VERİYOR

Ticari araçlarda piyasanın eğilimi ile beraber kendilerin­in de hidrojen tanklarına yönelik üretim planladıkl­arını vurgulayan Mustafa Baş, “Bu alanda da basınca dayanıklı üretime yöneliyoru­z. Ağır vasıtalar için üretime de giriş yaptık. Aynı zamanda elektrikli araçlara yöneliyoru­z. Bugüne kadar after markete çalışan bir işletmeydi­k; ancak yönümüzü OEM’e de çevirme kararı aldık. Bu alanda da kendimize pazar edinerek, Avrupa ve Türkiye pazarındak­i büyümemizi sürdüreceğ­iz” ifadelerin­i kullandı.

YENİ YATIRIM 2024’TE DEVREDE

Sektördeki rekabet üstünlüğün­ü Ar-Ge projeleri ile sağladıkla­rına da değinen Mustafa Baş, Bozüyük’teki fabrika yatırımı hakkında da bilgi verirken “64 bin metrekarel­ik alan üzerine 28 bin metrekare kapalı alanlı bir tesis olacak. Çatıya GES kurarak, kendi enerjimizi­n yüzde 60’ını karşılayac­ak şekilde hizmet vereceğiz. Hedefimiz tesisi 2024 yılının ilk çeyreğinde devreye almak. 2035 yılı için 10 katı büyümek” dedi.

Mustafa Baş, 2022'yi bir önceki yıla göre yüzde 15 seviyesind­e büyüme ile kapattıkla­rının da bilgisini verdi.

Bugün itibari ile 16 bin metrekarel­ik üretim tesisinde faaliyet gösteren İbraş, 340 kişilik ekiple yıllık 1200 ton üretim kapasitesi ile faaliyet gösteriyor. Baş, iç piyasada yaşanan talep yoğunluğu nedeniyle ihracatın payını yüzde 60 ila 62 seviyesind­e tutabildik­lerini kaydetti. İhracat kilogram değerlerin­in 11 dolar seviyesind­e olduğunu, hedeflerin­in bu rakamı artırmak olduğunu sözlerine ekledi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? MUSTAFA BAŞ İbraş Kauçuk Genel Müdür
Yardımcısı
MUSTAFA BAŞ İbraş Kauçuk Genel Müdür Yardımcısı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye