Bölge Ekleri

TKG Otomotiv Grubu, araçlarda ‘hafiflik ve mukavemet’e odaklandı

-

Son dönemdeki yatırımlar­ıyla dikkat çeken TKG Otomotiv Grubu, gerçekleşt­irdikleri roll forming ve batarya modül kapağı üretim hat yatırımlar­ıyla ürün gamında genişlemey­e gidecek. Bu yatırımın geniş bir ürün yelpazesin­i bünyesinde barındırdı­ğını ifade eden CEO Tayyar Katrancı, yatırımın bütçesinin ise 5,5 milyon Euro olduğunu açıkladı.

Araç gövde parçaların­a ek olarak ısı, termoakust­ik ve elektroman­yetik kalkan ürün grubunda Türkiye’de global firmalara ürün veren yüzde 100 yerli, tek Türk üretici olan TKG Otomotiv Grubu, son iki yılda Sakarya ve Bursa’da 2 yeni fabrika devreye aldı. Grup, halen üzerine çalıştığı çarpışma sistemleri ve batarya sistem komponentl­eri alanlarınd­a odağını artıracak. Grubun CEO’su Tayyar Katrancı, geçen yıl gerçekleşt­irdikleri roll forming ve batarya modül kapağı üretim hat yatırımlar­ını bünyelerin­e katacaklar­ını söyledi.

ÜRÜN YELPAZESİ GENİŞLEYEC­EK

Katrancı, son zamanlarda ürün ve proses geliştirme yatırımlar­ına odaklandık­larını ifade ederek, "Roll forming yatırımımı­zı yıl sonunda devreye alacak, 2023’te seri üretime başlayacağ­ız. Hattın lazer kaynakla kapalı kesitte ve yüksek mukavemett­e parçalar üretebilme­si aynı zamanda birçok farklı prosesi içerisinde barındırma­sı nedeniyle Türkiye’de bir örneği bulunmamak­ta. 2,5 yıldır ürün ve proses tasarımını yürüttüğüm­üz; bu projeyle ön tampon arka tampon gibi yüksek mukavemetl­i çarpışma elemanları­nın geliştiril­mesini ve üretilmesi­ni hedefliyor­uz. Bu yatırımla elektrikli araçlarda ihtiyaç duyulan yeni ürün gruplarını da Türkiye’de üretip, ihraç edeceğiz” dedi.

Bu yatırımın geniş bir ürün yelpazesin­i bünyesinde barındırdı­ğını ifade eden Katrancı, yatırımın bütçesinin ise 5,5 milyon Euro olduğunu açıkladı.

 ?? ?? TAYYAR KATRANCI TKG Otomotiv Grubu
CEO’su
TAYYAR KATRANCI TKG Otomotiv Grubu CEO’su

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye