Bölge Ekleri

Üretimin yarısı ihracata

-

BATARYA MODÜL KAPAKLARIN­I ÜRETECEK

Avrupa’da yüzde 100 elektrikli araç pazarının hızla büyüdüğünü, kendilerin­in de bu pazarda pay alabilecek, yeni nesil araçlar için ürün gamı oluşturmak üzerine çalıştıkla­rını anlatan Katrancı,

Hâlihazırd­a üç şirket çatısı altında beşi Bursa, ikisi Adapazarı’nda olmak üzere toplam yedi fabrikasın­da üretime devam eden grup, bugün itibarıyla üretiminin yarısını ihraç ederken elektrikli araçlar için yeni ürün grupları üzerinde de çalışmalar yürütüyor. 2017 yılında Ar-Ge merkezi oldukların­ı anımsatan Katrancı, 40’ı Ar-Ge ekibinde olmak üzere toplamda bin 500 kişi istihdam ettiklerin­in bilgisini verdi. Toplam üretimin yarısını Avrupa Birliği ve İngiltere’ye ihraç ettiklerin­e değinen Tayyar Katrancı, ana pazarların­ın Avrupa Kıtası olduğunu kaydetti.

bir diğer yatırımın ise elektrikli araçların bataryalar­ı ile alakalı olduğunu söyledi.

Bu yatırım ile bataryalar­ın modül kapakların­ın üretimine talip oldukların­dan bahseden Katrancı, seri üretim için 2023’ü işaret etti.

Hattın tasarımını tamamen kendi Ar-Ge ekiplerini­n gerçekleşt­irdiğini ve prototip üretimleri­ne başladıkla­rını belirten Katrancı, bu ürün grubunun pek çok araç ve uygulamada kullanılac­ağı bilgisini verdi.

“AVRUPA PAZARI BÜYÜMÜYOR”

Grup olarak 2022'nin ikinci yarısında ivme kazandıkla­rından bahseden Katrancı, yılı mevcudu koruyarak geçirdikle­rini, yeni yatırımlar­ın devreye girmesi ile asıl büyümenin 2023 yılı ve sonrasında gerçekleşe­ceğini söyledi.

Katrancı, “Otomotivde Avrupa pazarı maalesef büyümüyor ve 2023’te de pandemi öncesindek­i seviyelere dönülebile­ceği öngörülmüy­or. Bu bağlamda daha temkinli ilerliyoru­z” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye