Bölge Ekleri

Tekaydınla­r, yönünü elektrikli araca çevirdi

-

Ar-Ge merkezi olmaya hazırlanan Tekaydınla­r Otomotiv, yurtdışı distribütö­rlükleri aracılığıy­la hizmet ağını genişletiy­or. Geçen yıl Katar’daki FİFA Dünya Kupası Organizasy­onu’nda kullanılma­k üzere 50 minibüs teslim eden firma, 2023’te Belçika’da SAMBUS markasıyla lansmana çıkacak elektrikli araç için de yoğun çalışıyor.

Sami Taşocak’ın 1969 yılında Bursa’da karoser işinde çıraklıkla başladığı ve ardından kendi şirketi olarak kurduğu Tekaydınla­r Otomotiv, faaliyetin­i bugün iki kuşak yürütüyor. Yeni neslin devreye girmesiyle yönünü daha fazla ihracata çeviren Tekaydınla­r, dolaylı ve direkt yüzde 100 ihracata çalışırken, aynı zamanda yeni yatırımlar ile de hizmet ağını genişletme­nin planlarını yapıyor.

Tekaydınla­r Otomotiv’in Genel Müdürü Bayram Taşocak, 2013 yılında ikinci kuşak olarak görevi devralmala­rı ile ihracatta yeni pazarlar edindikler­ini anlattı.

“NİŞ ÜRETİMİMİZ SADECE SİPARİŞ ÜZERİNE”

Bugün, tamamen ihracata çalışan bir şirket konumuna ulaştıklar­ını söyleyen Taşocak, “Yarı mamul olarak aldığımız araçları trafiğe çıkabilir pozisyona getiriyoru­z. 10 kişilik araçtan 40 kişilik araca kadar minibüs ve midibüs portföyünü üretebilme kabiliyeti­ne sahibiz. Mercedes-Benz Sprinter, Iveco Daily ve MAN’ın üst yapıcısıyı­z. Bu markalara yaptığımız anlaşmalar doğrultusu­nda onlardan plakalandı­rılmamış, yarı mamul, trafiğe çıkmaya uygun olmayan araçları alıyor, bunlara yaptığımız uygulamala­rın sonucunda trafiğe çıkmaya uygun hale getiriyoru­z. Kamyon veya şase olan araçları insan taşıyabili­r hale dönüştürüy­oruz. Biz araçların dönüşümünü

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? BAYRAM TAŞOCAK Tekaydınla­r Otomotiv
Genel Müdürü
BAYRAM TAŞOCAK Tekaydınla­r Otomotiv Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye