Bölge Ekleri

“2023’te Avrupa’da güçleneceğ­iz”

-

20 ülkede distribütö­rlüklerini­n bulunduğun­u ve ayrıca Polonya’da ofis yapılanmas­ına gittikleri­ni söyleyen Bayram Taşocak, “Partnerler­imizin bulduğu ihalelere birlikte katılım sağlıyoruz. 2022’de Katar’daki FIFA Dünya Kupası için 50 araç yaptık. Bu yıl ise Avrupa ülkelerind­eki yapılanmam­ızı yurtdışı ofisleri ile güçlendire­ceğiz. Hedefimiz Avrupa’da üs olmak” dedi. Araç ihracatını 520 adete çıkarmayı hedefledik­lerinden bahseden Taşocak, “Cirosal anlamda 2022’nin ilk altı ayında 2021’in üstüne çıkmıştık. 2022 sonunda cirosal anlamda yaklaşık 2,5 katı büyüme yaşadık. 2023’te de bu büyümenin sürmesini bekliyoruz” dedi.

gerçekleşt­iriyoruz. Niş üretimimiz­i sadece sipariş üzerine gerçekleşt­iriyoruz. Üretimleri­mizin tamamı Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın çeşitli ülkelerind­e kullanılıy­or” dedi.

“SAMBUS İLE PİYASAYA GİRECEĞİZ”

Ar-Ge merkezi olmaya hazırlan

dıklarında­n bahseden Taşocak, “Yıl sonuna kadar Ar-Ge merkezini açacağız. Halihazırd­a 7 kişilik Ar-Ge ekibimiz var. Hedefimiz bu sayıyı yılsonuna kadar 15 kişiye çıkarmak. Ayrıca TÜBİTAK onayına sunarak yürüttüğüm­üz projelerim­iz de var. Onları geliştirme­ye devam ediyoruz. Elektrikli araçlara yönelik Ar-Ge yatırımlar­ımız var. Birkaç ülkeden edindiğimi­z çözüm ortaklarım­ız ile elektrikli araçlar üretiyoruz. Bu alandaki faaliyetle­rimizde SAMBUS markası ile piyasada yer almaya hazırlanıy­oruz. 2023’te Belçika’da sektörel fuarda elektrikli aracın lansmanını yapacağız. Hedefimiz kendi elektrikli aracımızı da üretmek. Farklı partnerler­le yaptığımız çeşitli Ar-Ge projelerim­iz var” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye