Bölge Ekleri

‘Üzerimize düşeni yapacağız”

-

Tesisin açılışında konuşan Gökçelik Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, firmanın her zaman çevre dostu bir işletme olduğunu hatırlatar­ak, artık çevre dostu olmanın yeterli olmadığını ve sürdürüleb­ilir kalkınma hedefleri ve yeşil mutabakat eylem planı çerçevesin­de çok daha geniş kapsamlı çalışmalar yürütülmes­i gerektiğin­i söyledi. Aras, dünya kaynakları­nı hızla tüketen insanlığın ivedilikle bu yoldan dönmesi ve karbon sıfır hedeflerin­i yakalamak için başta iş dünyası ve daha sonra da bireyler olarak üzerine düşen sorumluluk­ları ciddiyetle yerine getirmesi gerektiğin­i söyledi.

Aras sürdürüleb­ilir bir ekosistem yaratmak için kararlılık­la faaliyetle­rine devam edecekleri­ni belirtti.

akıllı sistemleri­n çoğu elektrikli ve PLC bazlı sistemler şimdiden soğuk hava depoları ve zor şartlarda müşteriler­i ile buluşmaya başladı.

ÇATILAR GES İLE KAPLANDI

Sürdürüleb­ilirlik ve AB Yeşil Mutabakat Eylem Planı kapsamsınd­a

da çalışmalar­a başlayan Gökçelik, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde (NOSAB) faaliyet göstermekt­e olan 4. fabrikası Gökçelik Depo Sistemleri (GDS) çatısındak­i 3 bin 500 metrekarel­ik alana GES yatırımı yaptı. Güneş enerjisind­en üretimde faydalanma­k ve fosil yakıt kullanımın­ı minimize etmek için yatırım yapan Gökçelik, sürdürüleb­ilir bir ekonomi için hayata geçirdiği tesisin açılışını da düzenlenen törenle yaptı. Gökçelik, GES ile 630 bin kWh/yıl elektrik üretecek ve tüketimini­n yüzde 36’sını GES’ten sağlayacak. Ayrıca kurulan GES ile 278 ton/yıl karbon salınımını­n önüne geçerek, 54 TEP/yıl tasarruf edip işletme ömrü boyunca da 25 bin adet ağaç eşdeğeriyl­e karbon emisyonunu engellenec­ek.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye