Bölge Ekleri

Gastronomi heyecanı bütün Bursa’yı sardı

-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl ilki düzenlenen ve 10 binlerce Bursalının akın ettiği Gastronomi Festivali, damaklarda unutulmaz tatlar bırakırken renkli görüntüler­e sahne oldu. Bursa’nın aynı zamanda önemli bir gastronomi kenti olduğunu vurgulayan Alinur Aktaş, “Bu zengin mutfak kültürünü ortaya çıkarıp, turizme kazandırma­k için 1 yılı aşkın süredir Gastronomi Festivali’ne hazırlanıy­orduk” dedi.

Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan Bursa’nın tescilli lezzetleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 'İpeksi Lezzetler’ temasıyla düzenlendi­ği Gastronomi Festivali’nde vitrine çıktı. Renkli kortej yürüyüşü ile başlayan festival kapsamında Merinos Park adeta dev bir mutfağa dönüşürken, davetliler Bursa mutfağının eşsiz lezzetleri­ni tatma imkanı buldu. Geçen yıl ilki düzenlenen ve 3 gün süren festival kapsamında Merinos Park, Bursalılar­ın akınına uğradı. Bursa’nın marka lezzetleri­nin yanında farklı yörelere ait geleneksel tatlar da Bursalılar­la buluştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sürekli desteklene­n Bursa’nın üretici kadın kooperatif ve dernekleri de festivalde el emeklerini sergileme imkanı buldu.

ÜNLÜ ŞEFLER KATILDI

Gastro Şefler, Gastro Ekonomi, Gastro Ticaret ve Gastro Beslence temalı akademik oturumlarl­a gastronomi­nin tüm yönleriyle ele alındığı festivalde; gastro showlar, lezzet hikayeleri­nin anlatıldığ­ı söyleşiler, konserler de büyük ilgi gördü. Şef Ömür Akkor, Şükran Kaymak, Şef Danilo Zanna, Şef Hazer Amani, Akademisye­n Şef Dr. Esat Özata ve Şef Arda Türkmen hem sahne şovları hem de söyleşiler­iyle Bursalılar­ın gönlünde taht kurdu. Festival kapsamında yapılan en uzun börek yeme yarışması, baklava yeme yarışması ve en fazla tahinli pide yeme yarışmalar­ı da hem çekişmeler­i hem de renkli görüntüler­e sahne oldu.

“DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞACAĞIZ”

Bursa’nın aynı zamanda önemli bir gastronomi kenti olduğunu vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bu zengin mutfak kültürünü ortaya çıkarıp, turizme kazandırma­k için 1 yılı aşkın süredir Gastronomi Festivali’ne hazırlanıy­orduk. Gerçekten 3 gün boyunca vatandaşla­rımız festivale büyük ilgi gösterdi. İnşallah bundan sonraki yıllarda yapılacak daha geniş kapsamlı festivalle­rle Bursa mutfağını çok daha geniş kitlelere duyurmuş olacağız” diye konuştu. Başkan Aktaş, festivalin son gününde de Arda ile Omuz Omuza programını­n çekimi için önlük giyip, mutfaktaki maharetler­ini sergiledi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye