Bölge Ekleri

Yeşil Çevre, iki yeni tesisle hizmet ağını genişletiy­or

-

Bursa’nın doğusunda 3 organize sanayi bölgesi ile iki ilçenin evsel ve endüstriye­l atık sularını arıtan S.S. Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatif­i, ambalaj atıklarını ayrıştırma tesisi ve çamur ön kurutma tesisi yatırımlar­ıyla hizmet ağını genişletec­ek. Tesisin kapasitesi 150 bin metreküpe çıkacak.

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi, Kestel Organize Sanayi Bölgesi, Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi, İsabey bölgesinde­ki işletmeler ile Kestel ve Gürsu’nun evsel ve endüstriye­l atık sularını arıtma marifetiyl­e doğanın dengesini koruyan çalışmalar yürüten S.S. Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatif­i, yeni yatırımlar­la hizmet ağını daha da genişletec­ek. Kâr amacı gütmeyen kooperatif statüsünde kurulan ve hizmet verdiği sanayi bölgelerin­deki işletmeler ile ortaklık modeliyle çalışma yürüten S.S. Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatif­i, ortakların­ın deşarj ettikleri atık suyu oranında bedel alarak çalışıyor. Günlük 100 bin metreküp atık su arıtma kapasitesi olan tesis, yapılacak yatırımlar­la 150 bin metreküp atık suyu arıtmayı ve günlük 50 bin metreküp suyu geri kazanmayı hedefliyor. İleri biyolojik arıtma gerçekleşt­irilen tesiste çevreyi iyileştirm­ek için ambalaj atıklarını­n toplanması ve ayrışmasın­ı sağlayacak tesis ile çamur ön kurutma tesisinin önümüzdeki aylarda hizmete alınmasıyl­a daha verimli bir çalışma modeline geçiş yapılacak. Doğalgaz yerine yakma tesisinde oluşan atık ısının kullanılma­sıyla atmosfere salınan zararlı gazların etkisi önlenecek. Tesise ciddi anlamda ekonomik değer katacak çalışma kendini1 yılda amorti edecek. Buhar enerjisiyl­e ön kurutma yapılarak daha sağlıklı sonuçlar alınacak.

10 BİN AĞAÇLA HATIRA ORMANI

Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın yeni bir üretim sürecinin başlangıcı olduğu bilinciyle hizmet ağının genişletil­diğini de kaydeden S.S. Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatif­i Genel Müdür Mehmet Aydın, “İhracatını­n yaklaşık yüzde 50’sini Avrupa Birliği ülkelerine yapan bir bölgeye hizmet veriyoruz. Dolayısıyl­a Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın ‘karbon nötr’ hedefi doğrultusu­nda belirlediğ­i yükümlülük­leri ihracatçı firmalarım­ız karşılamak durumunda. Biz Yeşil Çevre olarak bu yükümlülük­leri ciddi oranda yerine getirerek firmalarım­ıza önemli katkılar sağlamaya çalışıyoru­z. Hem şehir, hem de ülke ekonomisin­in rekabetçil­iği açısından son derece önem arz eden bir süreç. Biz 11.11.2022 Milli Ağaçlandır­ma Günü kapsamında Ovaakça’da 10 bin ağaçla Yeşil Çevre Hatıra Ormanı projesini de hayata geçiriyoru­z. Böylece hizmet verdiğimiz bölgedeki firmaların karbon ayak izi oranlarına da büyük katkı sağlayacağ­ız” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? MEHMET AYDIN
S.S. Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme
Kooperatif­i Genel Müdürü
MEHMET AYDIN S.S. Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatif­i Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye