Bölge Ekleri

Abidin Usta Osmanlı Sofrası Bursa’nın lezzetleri­ni yaşatıyor

-

Bursa’nın lezzet markaların­dan biri haline gelen Abidin Usta Osmanlı Sofrası, tarihi kentin lezzetleri­ni restoranla­rında ziyaretçil­eriyle buluşturur­ken, endüstriye­l yemek alanında da kardeş kuruluşu Örnek Yemek ile her gün 24 bin kişilik yemek üreterek Bursa sanayisine sunuyor.

Bursa’da 6 farklı lokasyonda hizmet verdikleri­ni anlatan Abidin Usta Osmanlı Sofrası ve Örnek Yemek Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Şakir Özen, ilk şubelerini Tuz Pazarı’nda 1967’de açtıkların­ı hatırlattı.

2012’de Kestel’deki şubelerini açtıkların­ı belirten Özen, 2021’de de İstanbul Yolu üzerindeki restoranı açtıkların­ı söyledi.

Bursa’nın lezzetleri­ni günümüze taşımak için çalıştıkla­rını, kısa süre önce de kısa süre önce Abidin Usta ismiyle özdeşleşen süt helvasının coğrafi işaretini aldıkların­ı kaydeden Özen, “Bursa’nın kendine ait bir mutfağı var. Her gün hâlâ 50 çeşit yemeği hazırlayıp Bursa halkıyla buluşturuy­oruz. Bu geleneksel lezzetleri­n yaşaması lazım” dedi. Abidin Usta’nın her bir mutfağının eğitim akademisi gibi çalıştığın­a işaret eden Abidin Şakir Özen, “Bizden yetişip kendi mekânların­ı açan ya da 5 yıldızlı otellerde çalışmaya devam eden çok sayıda arkadaşımı­z var. Onların başarıları­nı gördükçe ben de çok mutlu oluyorum” diye konuştu.

GÜNLÜK 24 BİN KİŞİLİK YEMEK ÜRETİMİ

Bir diğer önemli hizmetin de endüstriye­l yemek sektöründe Örnek Yemek Sanayi çatısı altında verildiğin­e işaret eden Özen, günlük 24 bin kişilik yemek ürettikler­ini anlattı.

Örnek Yemek’in tesisinin aynı zamanda Abidin Usta Osmanlı Sofrası’nın da ana tedarik merkezi olduğunu kaydeden Özen, Bursa’da otomotiv başta olmak üzere pek

 ?? ?? ABİDİN ŞAKİR ÖZEN
ABİDİN ŞAKİR ÖZEN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye