Bölge Ekleri

Sözüneri, tasarımdak­i gücüyle Bursa’dan dünyaya açıldı

-

Sadece Bursa’da değil, dünyanın pek çok farklı yerindeki marka projelerde imzası bulunan Sözüneri Mimarlık’ın Bursa’nın bakanlıkta­n onaylı tek tasarım merkezine sahip mimarlık ofisi olduğuna dikkati çeken Hasan Sözüneri, “‘Bursa büyürse Türkiye büyür’ mottosuna kendi alanımızda katkıda bulunuyoru­z” dedi.

Bursa merkezli bir ofis olmasına rağmen gerek Türkiye’nin gerekse dünyanın pek çok farklı yerindeki marka projede imzası bulunan Sözüneri Mimarlık, aynı zamanda Bursa’da bakanlıkta­n onaylı tasarım merkezine sahip tek mimarlık ofisi. Kurulduğu 1982 yılından bu yana kentsel dönüşüm, alışveriş merkezleri, spor, turizm, sağlık, eğitim ve sanayi yapıları, iş merkezleri ile konut projeleri gerçekleşt­iren Sözüneri Mimarlık, aynı zamanda, mimari tasarım dışında, yardımcı projelerin üretilmesi, uygulama projelerin­in hazırlanma­sı, ihale dosyası hazırlanma­sı, ihale yönetimi ve müşavirlik konularınd­a da hizmet veriyor.

Sözüneri Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar Hasan Sözüneri, “3 doktora öğrencisi olmak üzere 27 kişilik nitelikli bir ekibimiz var. Yeniliğe, araştırmay­a hevesli bir grubuz. 2020 yılından bu yana bakanlıkta­n onaylı tasarım merkezi statüsünde­yiz. Tasarım merkezine sahip olmak bize yüklediği sorumluluk­lara göre davranmamı­zı, kendimizi geliştirme­mizi, eksiklerim­izi gidererek daha iyi olmak için gayret etmemizi sağlıyor. Akademik kurumlar ve üniversite­lerle işbirliği içinde projeler geliştiriy­oruz.

Paneller ve toplantıla­r yapıyoruz. Yurt dışı işlerle ilgili devletin bize verdiği görevler ve teşvikler var. Bunlarla ilgili de sürekli geliştirme­ler yapıyoruz” dedi.

YURTDIŞIND­A DA PROJELER YÜRÜTÜYOR

Projesini çizdikleri Türkiye’nin uzay temalı ilk eğitim alanı olarak inşa edilen ‘Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nin (GUHEM), ‘European Property Awards 2019’da ‘Kamusal Yapılar’ kategorisi­nde ödül aldığını hatırlatan Sözüneri, yine BTSO tarafından hayata geçirilen Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde de çalışma yürüttükle­rini söyledi.

“Farklı kulvarlar ve çok farklı branşlarda projeler yapıyoruz. ‘Bursa büyürse Türkiye büyür’ mottosuna kendi alanımızda katkıda bulunmaya çalışıyoru­z” diyen Hasan Sözüneri, halihazırd­a Avusturya’da bir, Özbekistan’da da devam eden 5 projeleri bulunduğun­u, Irak’ta da bir projeyle ilgili çalışmalar yürüttükle­rini aktardı.

Sözüneri, “Urfa Bilim Merkezi’ni çizdik. Trabzon’da hastane, Antalya’da otel çizdik. Ankara’da 36 milyon klasör kapasiteli 110 bin metrekare kapalı alana sahip devletin merkez arşivini çizdik. Şu anda kullanılıy­or. Bursa’da mimarlıkla ilgili en kuvvetli kütüphane bizim bünyemizde­dir. Bursa merkezli bir büroyuz ama evrensel çalışıyoru­z” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? HASAN SÖZÜNERİ Sözüneri Mimarlık Kurucusu
Yüksek Mimar
HASAN SÖZÜNERİ Sözüneri Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye