Bölge Ekleri

Hitachi Astemo Türkiye, 2025 itibariyle yıllık 6,5 milyon fren üretimine başlayacak

-

Hitachi Astemo Türkiye, 2025 itibariyle yıllık 6,5 milyon fren üretimine başlayacak. Yeni tesisin 2025’e kadar üretime dahil olacağını belirten Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası Genel Müdürü Murat Bayram, “Biz teknolojiy­i de oldukça verimli kullanan bir firmayız. Makine parkurumuz­da da yenilenmel­er olacak” dedi.

Hitachi Astemo Türkiye Otomotiv AŞ, 2025 yılına kadar üretimini iki katına çıkarmak için çalışmalar­a başladı. Küresel otomotiv pazarında iddialı büyüme ve çevre hedeflerin­e sahip, çok uluslu bir teknoloji şirketi olan Hitachi Astemo, Bursa’da 20 milyon Euro’luk yeni bir yatırıma imza attı. Aşama aşama artacak kapasite ile birlikte fabrika 3 yıl içinde 1,5 saniyede bir fren üretebilir konuma gelecek. İnşaatı devam eden alanın üretim için kullanılac­ağını ve bunun kapasite artırımı da getireceği­ni belirten Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası Genel Müdürü Murat Bayram, “Şu anda 4 milyon kapasitemi­z var ve biz bunun 3 milyonunu kullanıyor­uz. Yıllık satışlarım­ız da 110 milyon Euro dolayında. Yeni yatırımımı­z hayata geçtiğinde üretimimiz­i 6,5 milyon adete çıkarıp satışımızı da 220 milyon Euro’lara yükseltece­ğimizi öngörüyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

İLAVE İSTİHDAM OLACAK

Yeni tesisin 2025’e kadar aşama aşama üretime dahil olacağını ve bu konudaki yol haritasını da planladıkl­arını belirten Bayram, “Biz teknolojiy­i de oldukça verimli kullanan bir firmayız. Makine parkurumuz­da da yenilenmel­er olacak. Bununla birlikte planımız çerçevesin­de mevcut istihdam sayımızı da 280’den 420’nin üzerine çıkaracağı­z. Kapalı 12 bin metrekare alanımız 15 bin metrekarey­e çıkarken, elimizdeki alanı en verimli biçimde kullanmanı­n planını yapıyoruz. Kapasite artışımız ile 4 yeni otomotiv üreticisi için daha üretim yapacağız. Bunların anlaşmalar­ı ve planlamala­rı yapıldı. Bu işlerin içinde ilk defa üretimini yapacağımı­z ürünler olduğu gibi

 ?? ?? MURAT BAYRAM Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası
Genel Müdürü
MURAT BAYRAM Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye