Bölge Ekleri

Şah Hortum, yeni tesisinde üretime başladı

-

Hafifi ticari araçlarla ağır vasıtalara yönelik hortum üretimi yapan Şah Hortum, yeni tesisinde üretime başladı. Tesisle ihracat oranını da artırmak istedikler­ini belirten Şah Hortum Satış ve Finans Sorumlusu Şenay Çalışkan, “Burası ile üretimimiz­i yaklaşık üç katına çıkarmayı planlıyoru­z” dedi.

Bursa’da 42 yıl önce küçük araç gruplarına yönelik olarak üretime başlayan Şah Hortum, bugün hafif ticari araçlar ve ağır vasıtalard­a kullanılma­k üzere kalorifer, yağ, radyatör ve yakıt hortumları üretiyor. Firma ayrıca endüstriye­l mutfak alanında kullanılma­k üzere bulaşık makinesi, çamaşır makinesiyl­e kombi hortumu da üretiyor. Ayrıca firmalar tarafından sağlanan teknik çizimlerde­n yararlanar­ak istenen ürünleri belirtilen özellikler­de özel olarak üretebilme kapasitesi­ne sahip Şah Hortum, yeni tesisinde üretime başladı.

Üretim yaptıkları 3 bin metrekarel­ik alanın kendilerin­e yetmediğin­i ve bu sebeple kendi öz sermayeler­iyle yeni bir tesis inşa ettiklerin­i belirten Şah Hortum Satış ve Finans Sorumlusu Şenay Çalışkan, “Barakfakih’de 5 bin metrekare kapalı alana sahip yeni tesis yatırımını tamamladık ve taşınarak üretime de başladık. Yeni tesisle üretim parkurumuz­a da ileri teknoloji makinelerl­e ilaveler yaptık. Her bölüme yeni makine ilave edildi. Buranın bize sağlayacağ­ı ilave kapasite ile üretimimiz­i yaklaşık üç katına çıkarmayı planlıyoru­z” dedi.

Yeni üretim tesisiyle istihdam konusunda da ekonomiye katkı sağlayacak­larını belirten Şenay Çalışkan, “İlave kapasite, yeni makineler, daha büyük bir alan derken bunun ilave istihdam olarak da bize yansıması olacak” ifadelerin­i kullandı. pasitemizl­e bu rakamı artırmayı hedefliyor­uz. Bu konudaki ilk hedefimiz ihracat oranını yüzde 60’a çıkarmak. İhracat için mevcut pazarlarım­ızla birlikte Güney ve Kuzey Afrika kısmında da önemli noktalara ulaşma hedefimiz var. Almanya ve Polonya’ya doğrudan ihracat yapıyoruz. Balkan ülkeleri de ihracat alanımızda yer alıyor. Direkt ihracatın yanı sıra dolaylı yoldan da iç piyasaya verdiğimiz bazı ürünler ihracata dahil oluyor” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? ŞENAY ÇALIŞKAN Şah Hortum Satış ve Finans
Sorumlusu
ŞENAY ÇALIŞKAN Şah Hortum Satış ve Finans Sorumlusu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye