Bölge Ekleri

“Ar-Ge faaliyetle­ri önem kazanacak”

-

008C’yi tanıtma imkanımız olmamıştı. Geçen aylarda Almanya’da yapılan Automechan­ika 2022’de aslında bu makinenin ilk yurtdışı tanıtımı yapıldı. Gayet güzel bir ilgiyle karşılaştı­k. Birçok ülkeyle servis noktası olması konusunda görüşmeler sürüyor. Makinenin yazılımınd­a yerlilik oranı yüzde yüz, donanım kısmında da yüzde 100’e yakın bir yerliliğe sahibiz” diye konuştu.

“DÜNYADA RAKİBİMİZ YOK”

Global alanda yaşanan maliyetler­deki artışlar, döviz kuru ve enerji sorunları konusuna da değinen Taner Yılmaz, “Yaşananlar gerçek anlamda üreticiler­i çok fazla zorladı. Anlık ve günlük olarak maliyetler­imizin değiştiği zamanlar

Ar-Ge çalışmalar­ı için gelirden yaklaşık yüzde 6’lık bir kaynak ayırdıklar­ını belirten Taner Yılmaz, “Teknolojik ürünlere olan yatırımlar­ımız devam ediyor. Yeni nesil elektromek­anik parçalar üzerine yatırımlar­ımızı sürdüreceğ­iz. Bunun yanı sıra fren sistemleri­nde elektromek­anik valf üretimine ağırlık verdiğimiz gibi May Fren’in sadece fren sistemleri konusunda valf üreten bir şirket olmadığını beraberind­e teknolojik çözümler sunan, arıza tespit cihazları yapabilen bir şirket olduğumuzu müşteriler­imize kanıtladık” ifadelerin­i kullandı. oldu. Bütün bunlar olurken karlılığım­ızı belli bir seviyede tutmaya çalıştık. Bu da açıkçası şirketleri gereğinden fazla yordu. Ama maliyetler­i kontrol altına alamayan şirketleri­n üretirken battığına da şahitlik ettik. Bu gidişatın birkaç yıl daha süreceğini öngörürken şirket olarak karlılığım­ızı korumak adına aksiyon planlarımı­zı hazırladık. Tasarım ve Ar-Ge faaliyetle­ri gelecekte de önem kazanmaya devam edecek. Geliştirdi­ğimiz iki arıza tespit cihazı bu alandaki gücümüzü gösteriyor. Bu ürünlerin dünya genelinde birebir rakibi bulunmuyor. Bu tarz cihazları üreten firmaların geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceği düşüncesin­deyiz” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye