Bölge Ekleri

NBR’nin 2023 hedefi yüzde 15 ihracat

-

Beyaz eşya sektöründe dev firmalara patnerlik yapan NBR, maliyeti yarıya düşürerek, kendine rekabet üstünlüğü yaratmayı ve 2023’teki ihracat payını yüzde 15’e çıkarmayı hedefliyor. Yeni yatırımlar­la ürün gamını zenginleşt­iren firma, Ar-Ge biriminde ‘performans artışı ve maliyet azaltmaya’ yönelik çalışmalar­ı ile rekabet üstünlüğü sağlıyor.

Türkiye’de faaliyette olduğu Bursa, Manisa ve Eskişehir’de bulunan üç fabrikası ile beyaz eşya sektöründe dünya devlerinin partneri olarak imalat yapan NBR Makina, yatırım atağında geçirdiği 2022 yılından beklentisi­nin altında kalsa da 2023 için hazırlıkla­rını tamamladı. NBR Makina’nın bugünkü iş hacminin yüzde 90’ını Arçelik, Vestel, Candy/Hoover (Renta) ve Bosch- Siemens ve Whirlpool oluşturuyo­r. Bursa’da 8 bin metrekare alanda 6 bin metrekarel­ik fabrikada üretim gerçekleşt­iren NBR, 2022’nin ardından 2023 yılını da yatırım odaklı geçirecek. Satış hacminin yüzde 10 seviyesind­e arttığını; ancak bu oranın beklentiyi karşılamad­ığını söyleyen NBR Makina Genel Müdürü Ercan Konuk, “Son çeyrekte işlerin çok daha kötüye gideceğini öngörüyoru­z. Direkt firmamız için olmasa da ülke geneline dair tablolar bunu gösteriyor. Zira NBR olarak yatırımlar­ımızı sürdürüyor­uz” dedi.

İZMİR VE İSTANBUL’DA BOY GÖSTERECEK

Ercan Konuk, 2023 yılında Ar-Ge merkezi olmayı planladıkl­arının da bilgisini verdi. 2022 başında inşaatına başladıkla­rı Salihli

OSB’deki 15 dönümlük fabrika yatırımını­n ilk etabının 2023’ün ilk aylarında devreye alınacağın­dan bahseden Konuk, “Bu fabrikanın yatırım maliyeti yılın başında 100 milyon TL seviyesind­e iken bugün 300 milyon TL maliyete ulaştı.

 ?? ??
 ?? ?? ERCAN KONUK NBR Makina Genel Müdürü
ERCAN KONUK NBR Makina Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye