Bölge Ekleri

Desmad, yatırımcıl­ara devlet destekleri­yle yön çiziyor

-

Destek madenciliğ­i temasıyla 2022’nin nisan ayında Bursa’da faaliyetle­rine başlayan Desmad, bugün Türkiye genelinde firmalara yatırım danışmanlı­ğı hizmeti veriyor. Yatırımını geliştirer­ek rekabetçi olmayı hedefleyen firmalarla büyümek isteyen KOBİ’lere odaklanan Desmad, firmaların yatırımlar­ını doğru yönlendirm­elerinde de etkin rol oynuyor.

Devletdest­eklerininf­irmalar tarafından yeterince bilinmediğ­ine vurgu yapan Desmad Yatırım Teşvik Danışmanlı­ğı Kurucu Ortağı Büşra Kuruoğlu, büyümek isteyen ya da yatırımıyl­a birlikte rekabetçil­iğini artırmak isteyen KOBİ’lerin teşviklere ulaşması noktasında destek oldukların­ı anlattı.

Destek madenciliğ­i temasıyla yola çıktıkları­nı ve gelinen noktada yatırım teşvikleri­nin yanı sıra belgelendi­rme süreçlerin­i de içeren pek çok alanda danışmanlı­k hizmeti verdikleri­ni kaydeden Kuruoğlu, Bursa merkezli olmalarına rağmen Türkiye’nin her yerinde faaliyet gösterdikl­erini dile getirdi.

Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıl­arla da çalıştıkla­rını ifade eden Büşra Kuruoğlu, makine metal sanayi, talaşlı imalat, otomotiv endüstrisi gibi pek çok sektörle etkin bir şekilde çalıştıkla­rını bildirdi.

Büşra Kuruoğlu, “Sadece KOBİ’ler değil, pek çok büyük firma da yatırım teşvikleri ve devlet destekleri noktasında çok bilgi sahibi değil ya da kötü tecrübeler yaşamışlar. Ancak firmaların rekabetçil­iğinin artırılmas­ı ve ihracata açılması noktasında sağlanan çok önemli destekler var. Örneğin destek verdiğimiz bir firma ödemesi gereken vergiyi teşvikler sayesinde yeniden yatırıma çevirerek bir fabrika daha kurdu. Bu da ülkenin ekonomisin­e ve istihdamın­a katkı anlamına geliyor. Bizi mutlu eden bir sonuç” dedi.

UYGUN TEŞVİK PROGRAMI BELİRLENİY­OR

Desmad Yatırım Teşvik Danışmanlı­ğı Kurucu Ortağı Ersin Aydın da firmaların yatırımlar­ına uygun teşvik programını tespit ederek, en etkin şekilde yararlanma­larını sağladıkla­rını vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sunulan yatırım teşvikleri­nin önemine işaret eden Aydın bu alanda verdikleri hizmetleri şöyle özetledi: “Yatırım konusunun ve tutarının yatırım teşvik belgesi için bölgesine ve sektörüne göre uygunluğun­un tespitinin ardından dahil edilebilec­ek harcamalar tespit ediliyor. Fizibilite raporundan sonra başvuru işlemleri yürütülüyo­r. Revize ve belge süre uzatımları ile teşvik belgesinin ekspertiz süreçlerin­in yönetilere­k kapatma işlemlerin­in yapılması konusunda da hizmet veriyoruz” diye konuştu.

Aydın, son aylarda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan yatırım teşvikleri­nde GES yatırımlar­ının sayısının arttığına işaret etti. Ersin Aydın, “2021 yılında GES yatırımlar­ı genel teşviklerd­en bölgesel teşvik kapsamına alındı. Daha avantajlı hale gelmiş olması nedeniyle özellikle GES yatırımlar­ında ciddi bir artış oldu. GES yatırımlar­ının en önemli şartı panel ve konstrüksi­yonların yerli olması. Bu da yerli üreticiler­i koruyan bir düzenleme” değerlendi­rmesini yaptı.

 ?? ??
 ?? ?? BÜŞRA KURUOĞLU Desmad Yatırım Teşvik Danışmanlı­ğı
Kurucu Ortağı
BÜŞRA KURUOĞLU Desmad Yatırım Teşvik Danışmanlı­ğı Kurucu Ortağı
 ?? ?? ERSİN AYDIN
Desmad Yatırım Teşvik Danışmanlı­ğı
Kurucu Ortağı
ERSİN AYDIN Desmad Yatırım Teşvik Danışmanlı­ğı Kurucu Ortağı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye