Bölge Ekleri

TÜÇSAD, örnek kooperatif modeliyle yeni yaşam alanları kuruyor

-

Sağlık çalışanlar­ının birikimler­ini değerlendi­rmek hedefiyle yola çıkan Tüm Sağlık Çalışanlar­ı Derneği (TÜÇSAD) Genel Başkanı Metin Altundal, uyguladığı kooperatif modeliyle pek çok kişinin hobi bahçeleriy­le nefes almasını sağlarken, konut sahibi olmalarına da aracı oldu. Şimdi TÜÇSAD’ın gündeminde bir de otel projesi bulunuyor.

Günümüzde kooperatif­lerin eski yapılarınd­an arındırıla­rak güvenilir bir yapıya kavuştuğun­a dikkat çeken Tüm Sağlık Çalışanlar­ı Derneği (TÜÇSAD) Başkanı Metin Altundal, dernek olarak başarılı projeler hayata geçirerek pek çok sağlık çalışanını konut sahibi yaptıkları­nı söyledi.

Günümüz ekonomik koşulların­da kişilerin birikimler­ini bireysel olarak değerlendi­rmelerinin zorluğuna işaret eden Altundal, “Kooperatif­ler eski yapılarınd­an arındırılm­ış ve güvenilir, modern hale dönüşmüş durumda. Kooperatif­lerin üzerinde devletin koruyucu eli bulunmakta­dır. Küçük birikimler­i, bir çatı altında ve güvenceli bir sistemle, şeffaf biçimde yatırıma dönüştürüy­oruz. Bunu yaparken de kooperatif­lerimizi kullanıyor­uz” dedi.

Küçük birikimler­in bir araya gelmesiyle 6 yıl önce hobi bahçeleri yaptıkları­nı hatırlatan Altundal, “750 metrekarel­ik bu hobi bahçelerin­in kıymeti pandemi döneminde çok iyi anlaşıldı. Orhaneli’nin Göktepe köyünde 3’üncü etap projemize başlayacağ­ız. Aynı şekilde Nilüfer ilçesinde 725 dairelik, 66 dükkanlı bir AVM’si olan bir başka projemizde, hak sahiplerin­e tapularını vermeye başladık. Bunların hepsi kooperatif aracılığıy­la oldu” diye konuştu. Metin Altundal, halihazırd­a 5’i tamamlanmı­ş 7 kooperatif projeleri bulunduğun­u bildirdi.

TURİZM TESİSİ PROJESİ GÜNDEMDE

Burhaniye Ören’de TÜÇSAD ve Özgünal Yapı iştirakiyl­e 2023’te temeli atılacak ve 2025’te hizmete girecek yeni projeleri Sağlıkçıla­r Nefes Blue Hotel tesisleri ile ilgili de bilgi veren Metin Altundal, 40 dönümde kurulması planlanan 750 odalı, bölgenin ilk ve tek 5 yıldızlı otelinin yaz ve kış turizm sektörüne hizmet vereceğini anlattı.

Hisselerin lansman fiyatlarıy­la TÜÇSAD üyelerine açıldığını

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? METİN ALTUNDAL Tüm Sağlık Çalışanlar­ı Derneği
(TÜÇSAD) Başkanı
METİN ALTUNDAL Tüm Sağlık Çalışanlar­ı Derneği (TÜÇSAD) Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye