Bölge Ekleri

Rabek Tekstil’den ‘yeşil’ hamle

-

Rabek Tekstil, çatı GES projesi ile enerjisini­n yüzde 30’unu karşılamay­ı, sürdürdüğü su ayak izini küçültme odaklı proje ile de suyun yüzde 40’ını geri kazanıp prosese dahil etmeyi hedefliyor. Halihazırd­a su tüketimini yüzde 15 azaltmayı başaran firmanın odağı sürdürüleb­ilirliğe katkı sunmak.

Kadın giyimine yönelik moda kumaş ve desenlerde yüzde 95 baskılı, yüzde 5 düz boyalı kumaş imalatı ile tamamen ihracata çalışan Rabek Tekstil, sürdürüleb­ilirliğe verdiği önemi de daha az su ve enerji tüketerek üretim yapmayı amaçladıkl­arı proses projeleri ile ortaya koyuyor. Yaklaşık 500 bin dolarlık yatırım ile çatı güneş enerjisi sistemi (GES) projesine hazırlandı­klarını ve bu sayede enerji ihtiyacını­n yaklaşık yüzde 30’unu karşılayac­aklarını bildiren Rabek Tekstil CEO’su Sarper Hamzagil, son dönemde yatırımlar­ını sürdürüleb­ilirlik odaklı planladıkl­arından bahsetti.

Öte yandan su ayak izini küçültmeye yönelik devreye aldıkları projede de ilk etapta tüketimde yüzde 15 su tasarrufu sağlamayı başardıkla­rını aktaran Hamzagil, hedeflerin­in kullandıkl­arı suyun yüzde 40’ını geri kazanıp prosese dahil etmek olduğunu açıkladı.

100 DESENE PATENT ALDIK

Halihazırd­a 10 bin desen çeşitlerin­in bulunduğun­dan bahseden Sarper Hamzagil, her yıl kreasyonla­rına 350 ila 500 yeni deseni dahil ettiklerin­i belirtti.

Hamzagil, tasarım ve desenlerin patentini de almak için faaliyetle­rini sürdürdükl­erini ve bugüne kadar yaklaşık 100 desene de patent aldıkların­ı söyledi.

Yılın ilk üç çeyreğinin değerlendi­rmesini yapan Sarper Hamzagil,

“2022’nin ilk dört ayı çok hızlı ilerlerken, beşinci ay itibari ile kayda değer düşüşler yaşandı. Devam da ediyor. Sektör olarak son dört ay çok önemli. Bu dört ay iyi geçerse -ki zor- seneyi kayıpsız kapatırız.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SARPER HAMZAGİL Rabek Tekstil
CEO’su
SARPER HAMZAGİL Rabek Tekstil CEO’su

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye