Bölge Ekleri

Vamates, Türk Cumhuriyet­leri ve Afrika’yı gözüne kestirdi

-

Endüstri tesislerin­in ihtiyaç duyduğu teknik malzemeler­in tedarikini sağlayan Vamates, rotasını Türk Cumhuriyet­leri ile Afrika’ya çevirdi. Vamates Genel Müdürü Ahmet Ünal, “Aslında ‘niş’ denebilece­k bir iş yapıyoruz. Yeni projeler bizim güçlenmemi­ze vesile olacak. Alanımızda bilinirliğ­imizi artırmak, lider konuma gelmek amacındayı­z” dedi.

Kurulduğu 2010 yılı itibarıyla ağır endüstri tesislerin­in ihtiyaç duyduğu tesisat malzemeler­i başta olmak üzere tüm teknik malzemeler­in tedarikini, en kısa sürede, en yüksek kalite ve en uygun fiyata gerçekleşt­irmeyi amaç olarak belirleyen Vamates kalitesi ile tüm dünyada ön plana çıkan üreticiler­in distribütö­rlüğünü ve bayiliğini üstleniyor. Yurtiçi ve yurtdışı çok sayıda endüstriye­l tesis yatırımınd­a tedarikçi olarak görev aldıkların­ı belirten Vamates Genel Müdürü Ahmet Ünal, “Maden tesisleri, enerji santraller­i, petrokimya tesisleri, demir çelik fabrikalar­ı ve benzeri endüstriye­l tesislerde aktif olarak çalışıyor, teknik malzeme desteği sağlıyoruz” dedi.

“İHRACAT PAYIMIZI ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Türkiye’deki projelerin yanı sıra yurtdışınd­a da faaliyet gösterdikl­erini belirten Ünal, “Azerbaycan, Irak, Suudi Arabistan ve Mısır’a ihracat yapıyoruz. Yüzde 30 oranında ihracata çalışıyoru­z. Bu oranı artırmaya gayret ederken yurtdışınd­a yeni ofisler açma planımız var ve bu konuda da ilk olarak Azerbaycan ve Mısır’ı düşünüyoru­z. İhracat ağımızı da genişletme­k için Rusya ve Türk Cumhuriyet­leri’nin yanı sıra Afrika pazarında yeni proje arayışı içerisinde­yiz. Alanında tecrübeli kadromuz, güçlü stok altyapımız ve uluslarara­sı tedarik ağımız ile ön plana çıkarken ülkemizin ihracat payındaki artışa katkı koymak da önemli hedeflerim­izden. Türkiye’nin çeşitlik noktaların­da ve dünyada iyi müşteriler­imiz olsa da sürekli yeni projeler arayan bir firmayız” ifadelerin­i kullandı.

“YEŞİL DÖNÜŞÜM OLUMLU YANSIYACAK”

Sektörlerd­eki sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ının kendileri açısından olumlu bir süreç başlatacağ­ını da belirten Ünal, “Yeşil mutabakat ve sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ı kapsamında yaşanacak dönüşüm aslında bizim sektörümüz­e olumlu yansıyacak. Çünkü karbon nötürleme, baca gazı filtraston­u, enerji ve

 ?? ?? AHMET ÜNAL
Vamates Genel Müdürü
AHMET ÜNAL Vamates Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye