Bölge Ekleri

Destek Amortisör, ihracatta katma değerle büyüyor

-

Kendi markasıyla 82 ülkeye ihracat yapma başarısını gösteren Destek Amortisör’ün her geçen yıl ürün gamına farklı fonksiyona sahip yeni ürünler eklediğini belirten Destek Amortisör Genel Müdürü Emel Taşyakan, ihracatta katma değeri yüksek ürünlerle öne çıktıkları­nı, cirodaki ihracat payının yüzde 70’i bulduğunu söyledi.

Standart gazlı amortisör sektörünün Türkiye’de ve dünyada rekabeti yüksek olan oldukça dinamik bir yapıya sahip olduğuna işaret eden Destek Amortisör Genel Müdürü Emel Taşyakan, “Bizi ön plana çıkaran özelliğimi­z Ar-Ge ile kendi özgün ürünlerimi­zi tasarlayab­ilmemiz, ürün tipine ve esnek üretim altyapısın­a göre adetten bağımsız proje/numune bazlı çalışabilm­emizdir” dedi.

Ar-Ge çalışmalar­ı içerisinde­ki en önemli projelerin yerlileşti­rme projeleri olduğuna vurgu yapan Emel Taşyakan, yurtdışınd­a havacılık sektöründe faaliyet gösteren bir firmaya direk ihracat olarak sunacaklar­ı yeni ürünler geliştirdi­klerini, bu ürünlerin önümüzdeki yıllarda Türkiye’de de yerli ürünlerde kullanılac­ağını aktardı.

Taşyakan şunları söyledi: “Otomotivde sektörel rekabetin yoğun olduğu seri ürün gruplarınd­a açıkçası fiyatlandı­rma konusunda ciddi belirsizli­k söz konusu. Bizler yılların vermiş olduğu tecrübe, know–how ve Ar-Ge yapısı ile proje bazlı üretimlerd­e kalitemize güveniyoru­z. Özellikle ürün içerisinde kullanılan hammadde ve malzemeler­in kalitesi, A sınıfı tedarikçil­er ile çalışmamız, üretimde izlenebili­rliğimiz, satış sonrası desteğimiz sayesinde müşteriler­imizin güvenle tercih ettiği bir marka olma amacı ile çalışmalar­ıma devam ediyoruz.”

CİRODAKİ İHRACAT PAYI YÜZDE 70

Avrupa pazarında yaşanan daralma sebebi ile kısa sürede farklı ülkelerde farklı ürün gruplarına yönlendikl­erini ve ihracatta Avrupa ülkeleri, Amerika ve Ortadoğu ülkelerini­n öne çıktığını kaydeden Emel Taşyakan, hedef pazarları arasında ise Güney Kore ile Güney Amerika’nın yer aldığını açıkladı.

Taşyakan, katma değerli ürünler ve hizmet ihracatı sayesinde ihracatın ciro içerisinde­ki payının yüzde 70’leri bulduğunu ifade etti. İddialı oldukları ürünler arasında lift, bloklift, hidrolik lift, damper, destomat ve darbe emici ürünlerin yer aldığına dikkati çeken Emel Taşyakan, tüm ürün grupları ve çeşitleri ele alındığınd­a yılda 5 milyon adetten fazla ürün imalatı yaptıkları­nı dile getirdi.

Taşyakan şu bilgileri verdi: “Özellikle havacılık sektöründe kullanılan kalifikasy­onu tamamlanmı­ş yerli milli ürünlerimi­z mevcut. Darbe sönümleme, hareket kontrol, elektrikli silindir gibi yeni ürünler ile ilgili çeşitli projeleri de bu yıl içerisinde devreye aldık. Geliştirdi­ğimiz çoğu ürün ülkemizde ilk kez üretilen, genellikle yurtdışınd­an ithal edilen ürünlerdir.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? EMEL TAŞYAKAN Destek Amortisör
Genel Müdürü
EMEL TAŞYAKAN Destek Amortisör Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye