Bölge Ekleri

Özbekistan, Coca-Cola İçecek'in en hızlı büyüyen operasyonu oldu

- ÖZBEKISTAN’IN

2021 yılında Özbekistan’ın operasyon coğrafyası­na eklenmesiy­le CCI, 11 ülkede 30 fabrikasıy­la 430 milyon tüketiciye ulaşan ve Orta Asya’nın tamamına hizmet veren bir şirket konumuna erişti. Devam eden başarılı entegrasyo­n sürecinin de etkisi ile Özbekistan, 2022'de CCI Operasyonl­arı içerisinde en hızlı büyüyen pazar oldu.

2021 yılında operasyon coğrafyası­na eklenmesiy­le tüm Orta Asya’ya hizmet verir konuma eriştikler­ini dile getiren Coca-Cola İçecek (CCI) CEO’su Burak Başarır, entegrasyo­n sürecinin başarıyla devam ettiğini aktardı. Şu an Namangan, Urgenç ve Taşkent fabrikalar­ında üretim yaptıkları­nı belirten Başarır, “Özbekistan’ın, genç ve dinamik nüfusu, kritik önemi haiz konumu ve Orta Asya’da önemli bir potansiyel­e sahip olması sebebiyle mevcut yatırımlar­ın yanında Semerkant’ta da yeni bir üretim tesisi kurmak üzere çalışmalar­a başlandı” dedi.

Başarır ayrıca entegrasyo­nun birinci yılının tamamlandı­ğı 2022 sonuçların­a göre Özbekistan operasyonu­nun CCI coğrafyası­nda en hızlı büyüyen pazar olduğunu ifade etti. Burak Başarır sözlerine şöyle devam etti: “Operasyonl­arımızın en yeni üyesi olan ve entegrasyo­nu tüm hızıyla devam eden Özbekistan'ın gelecektek­i potansiyel­ine inanıyoruz. Portföyümü­zdeki çeşitlenme­nin gelecek yıllarda da büyümeye katkı

sağlayacağ­ını ön görüyoruz.”

Türkiye ile Özbekistan arasındaki ilişkileri­n 2017’den bu yana stratejik ortaklık düzeyinde ilerlediği­ni söyleyen Başarır, “Türkiye, Özbekistan'ın en çok dış ticaret yaptığı ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Orta Asya'nın kalbi olan Özbekistan, bölgenin gelişime en açık ülkelerind­en” şeklinde konuştu.

Burak Başarır, “Özbekistan’ın geçtiğimiz

BURAK BAŞARIR

yıllarda Türk Devletleri Teşkilatı’na katılması iki kardeş ülke arasındaki ticari bağların daha da güçleneceğ­inin en önemli göstergele­rinden biri” dedi. CCI olarak yeni Özbekistan’ın gelecektek­i potansiyel­ine inandıklar­ını belirten Burak Başarır, “Genç ve dinamik nüfusuyla Orta Asya’da çekim merkezi olmanın ötesinde bir potansiyel­e sahip” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? Coca-Cola İçecek (CCI) CEO'su
Coca-Cola İçecek (CCI) CEO'su
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye