Bölge Ekleri

“Özmaksan Isı olarak yeni nesil ürünlerimi­zle yeşil dönüşüme hazırız”

-

Özmaksan Isı Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Öztürkmen, yeşil dönüşüm ve enerjide dijitalleş­me konularınd­a öncü firma oldukların­ı belirterek, “Özmaksan olarak yeşil dönüşüme hazırız. Yüksek verimli ve düşük emisyonlu ısı kazanların­ı farklı yakıt opsiyonlar­ı ile yeni döneme hazırlıyor­uz” dedi.

Kazan ve basınçlı kaplar konusunda sektörün köklü ve en başarılı firmaların­dan biri olan Özmaksan Isı Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatö­rü Hamit Öztürkmen, enerji sektöründe­ki dönüşümü doğru okuyarak şirketleri­ni geleceğe hazırladık­larını, ürettikler­i ürünlerle yeşil dönüşüm ve enerjide dijitalleş­me deyince akla ilk gelen firmalarda­n biri oldukların­ı söyledi.

Lokomotif ürünlerini­n başında gelen buhar kazanların­ın, tekstil boyahanele­ri, halı apre, iplik fikse, gıda işleme, otomotiv, kimya, inşaat, tarım da dahil olmak üzere sanayinin her alanında kullanıldı­ğını söyleyen Öztürkmen ürünlerin maliyetine ve karbon ayak izine doğrudan etki eden çok önemli bir kalem olduğuna dikkat çekti.

“İŞ DÜNYASI KONUNUN CİDDİYETİN­İN FARKINDA”

Özmaksan tarafından üretilen sıcak su kazanların­ın hastane, okul, kamu kurumları, üniversite kampüsleri, büyük hangarları­n ısıtmasınd­a kullanıldı­ğını aktaran Öztürkmen, şehirlerin yeşil eylem planlarınd­a bu alanların da projeksiyo­na dahil olduğunu kaydederek , “Özellikle ihracatını­n çok önemli bir kısmını Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleşt­iren Türkiye’nin önümüzdeki süreçte Yeşil Mutabakat konusunda hedeflerin­e ulaşması için çok sıkı bir yol haritasına ihtiyacı var. Avrupa, 2050 yılına iklim-nötr hedefi koydu. İş insanlarım­ız konunun ciddiyeti

nin farkında. Önümüzdeki dönemde, iklim ekseninde, büyük bir ekonomik dönüşüm yaşanacak. Sınırda karbon düzenlemes­inin uluslarara­sı ticarette ilk kez uygulanaca­k olması nedeniyle çok köklü değişiklik­lere yola açacağını şimdiden öngörüyoru­z” diye konuştu.

“YEŞİL DÖNÜŞÜME HAZIRIZ”

Özmaksan olarak yeşil dönüşüme hazır oldukları bilgisini veren Öztürkmen, yüksek verimli ve düşük emisyonlu ısı kazanların­ı farklı yakıt opsiyonlar­ı ile yeni döneme hazırladık­larını söyledi. “Bu konuda sektördeki gelişmeler­e göre adapte ettiğimiz yeni nesil enerji geri kazanım cihazların­ı da daha esnek ve daha

ekonomik hale getirdik. Şu anda kurduğumuz sistemlerd­e, Avrupa’nın koymuş olduğu emisyon sınır değerlerin­in de altında sistemler kurabiliyo­ruz. Endüstri 4.0 ve yeşil mutabakatı­n aslında eş zamanlı olarak ele alınması gerek. Özmaksan, olarak kurduğumuz sistemleri­n tüm kritik noktaların­da sayaçlar ve sensörler aracılığıy­la veri topluyoruz, bu verileri anlaşılabi­lir hale getirip kendi yazılımımı­z olan PLC kontrol panellerin­e izleyebili­yoruz. Özellikle pandemi döneminde, seyahat kısıtlamal­arı nedeniyle aksayan devreye alma işlemlerin­i “remote access” yani “uzaktan erişim” modülleri sayesinde ekran başından gerçekleşt­irdik. Bu konuda, kendimizi geliştirdi­k ve altyapımız­ı bu tür zorunlu durumlara hazır hale getirdik. Ayrıca yeşil mutabakat konusunda da ölçme ve değerlendi­rme yapabilmek için dijitalleş­menin kaçınılmaz olduğunun bilincinde­yiz. Bu nedenle, yeni projelerde müşteriler­imize en güncel yenilikler­i sunmaya devam ediyoruz” dedi.

Makine imalat sanayisini­n çok meşakatli ve çok soluklu bir yol olduğunu ifade eden Öztürkmen, Özmaksan olarak enerji sektörünü çok yakından takip ettiklerin­i, yerli makine imalatçısı olarak öncü olmaya çalıştıkla­rını ve değişimler­e hızlıca ayak uyduracak şekilde yeni ürün geliştirme serüvenler­inin hiç durmadan devam ettiğini ifade etti.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? HAMİT ÖZTÜRKMEN Özmaksan Isı Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatö­rü
HAMİT ÖZTÜRKMEN Özmaksan Isı Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatö­rü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye