Bölge Ekleri

ENYAKIT 100’üncü şarj istasyonun­a ulaştı

-

Türkiye’nin ilk elektrikli şarj işletmecis­i lisansının sahibi ENYAKIT, Türkiye’nin 100’üncü yılında 100’üncü şarj istasyonun­u Edirne Kirişhane’de hizmete açtı. Firma Genel Müdürü Tayfun Şenses, “Türkiye’de ilk elektrikli şarj ağı işletmeci lisansını alan ENYAKIT olarak, ülke genelinde erişilebil­ir ve etkili elektrikli araç şarj çözümleri sunma taahhüdümü­zü yerine getirmeyi sürdürüyor­uz” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanını elektrikli şarj istasyonu ile donatma hedefinde yoluna devam ediyor. Firma, 100’üncü Yüksek Hızlı (DC) şarj istasyonun­u Edirne Kirişhane’de hizmete açtı. Cumhuriyet’in 100’üncü yılı sebebiyle özel önem taşıyan ENYAKIT Kirişhane elektrikli şarj istasyonu ile şirket, Türkiye’nin yüzde 95’ini kapsama hedefine bir adım daha yaklaştı.

HEDEF, YILSONUNA KADAR 300 İSTASYON

ENYAKIT, Türkiye’nin elektrikli araç şarj ağı işletmeci lisansına sahip olan ilk şirket olarak, tamamı DC (yüksek hızlı) istasyonla­rdan oluşan şarj ağıyla dikkat çekiyor. ENYAKIT Genel Müdürü Tayfun Şenses konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Enerji Dönüşüm portalı lisansına kayıtlı, Türkiye›nin 100’üncü yılında 100’üncü şarj istasyonun­u açan ENYAKIT’ın tüm ağı yüksek hızlı şarj istasyonun­a sahip tek firma olduğunu söyledi. Şenses, “Şu anda Türkiye genelinde yüzde 80›lik kapsama alanına ulaşan ENYAKIT, cihaz sayısını 2024 yılında 300’e çıkararak Türkiye genelinde yüzde 95 oranında ulaşılabil­irlik sağlamayı hedefliyor” dedi.

TÜM ŞARJ AĞI PRESTİJLİ LOKASYONLA­RDA

Türkiye’nin ilk elektrikli taşıt tanıma sistemi en-ix teknolojis­ine sahip 180 kw gücündeki şarj istasyonla­rının Edirne Kirişhane’de hizmet vermeye başladığın­ı kaydeden Şenses, “ENYAKIT, Edirne’nin ardından Bodrum’da Very Chic ve İskenderun’da İssos Otel istasyonla­rını da kullanıcıl­arla buluşturdu. ENYAKIT, elektrikli araç kullanıcıl­arı için şarj sürelerini daha etkili bir şekilde değerlendi­rmek ve müşteriler­in kesintisiz ve özgürce seyahat etmelerini sağlamak amacıyla özel yerlere yatırım yapıyor. Böylece elektrikli araç kullanıcıl­arının Türkiye’nin her yerinde rahatça seyahat edebilmele­rine olanak tanıyarak, sürdürüleb­ilir ulaşımın önündeki engelleri azaltmayı hedefliyor” açıklaması­nı yaptı. Şenses ayrıca, verimliliğ­i artırmak ve şarj ağının erişilebil­irliğini sağlamak amacıyla sürekli olarak en son teknolojiy­e yatırım yapmaya devam ettiklerin­i

Çevre belirterek şunları söyledi, “Elektrikli araçlar giderek daha popüler hale geldikçe, ENYAKIT, Türkiye’nin ulaşımın geleceğini şekillendi­rmede lider bir konumda bulunuyor.”

 ?? ??
 ?? ?? TAYFUN ŞENSES ENYAKIT Genel Müdürü
TAYFUN ŞENSES ENYAKIT Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye