Bölge Ekleri

“Kayseri bir basarı hikâyesi yazdı”

-

Sadece t carette deg l, sanay , tur zm ve eg t mde de marka seh r hal ne gelm s olan memleket m Kayser le gurur duyuyorum. Sehr m z 3 Organ ze Sanay Bölges , 1 Serbest Bölge ve 1 Teknoloj Gel st rme Bölges le bugün hep m z n ft har ett g b r konuma ulastı. Ayrıca tamamına yakını sanay ürününden olusan, katma deger yüksek b r hracat hacm m z var. Kayser , Türk ye’de üret len 4 b n üründen 904’ünü üreteb l yor. Üstel k 208 ürünün üret m kapas tes yle Türk ye’de lk 3’te.

Esasında Kayser , tüm ülkeye örnek olacak b r noktada. Tamamen kend mkânlarımı­z le ortaya çıkmıs b r basarı h kâyes burada yazıldı. Kayser esk den ber b r t caret sehr yd . Kend nsanımızın emeg le Türk ye’n n en öneml sanay seh rler nden b r ne dönüstük. Yetmed , b r tur zm sehr olduk, eg t m merkez ve ün vers teler sehr hal ne de geld k. Iste mesela çevres nde orman bulunmamas­ına ragmen mob lya sektöründe markalastı­k. Hem Türk ye hem dünya p - yasasında adından söz ett ren b r konuma ulastık.

Tüm bunlar kend g r s mc - ler m z n, Kayser l hayırsever­ler n emeg ve gayret yle yapıldı. Kamudan saglanan desteklerl­e deg l kend mkânlarımı­zla bu noktaya geld k. Kayser ’m zde hracat, thalatın k katından fazla gerçekles yor. En çok hracat yapan ller arasında yer alıyor. Mevcut OSB’ler doldugu g b s md yen b r OSB kurmak ç n de çalısmalar yapılıyor ve sanay c ler m zden buraya da büyük b r talep gel yor. Tüm bu basarıları­yla b zler gururlandı­ran Kayser l g r s mc ler m zle ft har ed yorum.

Bu basarıda büyük pay sah b olanları, Val m z , Beled ye Baskanımız­ı, Vek ller m z , sehr n kanaat önderler olan Oda-Borsa Baskanları­mı da ayrıca tebr k ed yorum. Özel sektörümüz­ü, böyle çalıskan ve Kayser sevdalısı, 3 Baskanımız­ın tems l etmes de b zler ç n b r baska sans. Hep b rl kte Kayser ’n n b rl g n , beraberl g n gösterd ler ve tüm bu basarılara ulasılması­nı sagladılar.

Türk ye dünyanın en büyük ekonom ler arasına g recekse, tüccar ve sanay c ye h zmet eden oda/borsalarım­ızın da 5 yıldızlı olması lazım ded k. Kayser T caret Odamız, Sanay Odamız ve T caret Borsamız ste bu v zyonla hareket ederek 5 yıldızlı akred te oda-borsa hal ne geld ler. Üyeler ne Avrupa standardın­da h zmet verd kler n de belgeled ler.

Kamu ve özel sektör b rl kte hareket ed nce ve ortak akıl slet l nce pek çok sorun da yer nde çözüldü. Uzlasma kültürünün kurumsalla­stıgı Kayser , ekonom yanında yerel yönet m ndek basarısıyl­a da Kayser model n ortaya çıkarmıs oldu.

TOBB olarak Kayser ’m ze de 3 okul kazandırdı­k. Ama bununla da yet nmed k. Ülke çapında lçelerde de okul yapmaya karar verd k. Bu kapsamda Bünyan, Devel ve Yahyalı’ya da b rer okul kazandırmı­s olacagız. Kayser ekonom s ne sagladıkla­rı katkılarda­n dolayı g r s mc hemser ler m yürekten kutluyorum. Hep n zle ft har ed yorum. Basarıları­nın devamını d l yorum.

Kayser ’ye geld g m z lk gün “Ben sadece Kayser Val s deg l Kayser 'n n b r evladı da olmaya geld m” d yerek göreve basladım ve yaklasık 2 yıldır aynı heyecanla ve askla çalısmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Ilk günden t baren nandıgım b r sey vardı o da tur zm potans yel yüksek b r seh r olan Kayser ’y daha önceden yapılan çalısmalar­a lave olarak katkı le bulundugu konumdan daha ler ye götürülmes gerekt g yd . Bu nanç le Kayser ve bölge tur zm n tüm dünyaya tanıtmak amacıyla çalısmalar­da bulunmaya basladık. B r bölgede tur zm n gel seb lmes ç n ulasım, konaklama ve tanıtım baslıkları çok öneml . Ulasım konusunda Kayser , d ger b rçok v layete göre çok y durumda olmasının yanı sıra havayolu ve karayolu bakımından da avantajlı b r konumdadır. Özell kle Kapadokya bölges ne g tmek ç n Kayser ’y geç s güzergâhı olarak kullanan tur stler , l - m zdek tur zm dest nasyonları­na yönlend rmek ç n çalısmalar­ımız devam ed yor. Sanay ve t caret kent olan Kayser , hracatta da Türk ye’n n parlayan yıldızları arasındadı­r. Sehr n hracatta geld g noktayı da tur zm çalısmalar­ıyla artırmaya çalısıyoru­z.

“VALILIK OLARAK ERCIYES’TEKI PROJELERE DESTEK OLACAĞIZ”

Erc yes Dagı 3 b n 917 metre yüksekl k le Iç Anadolu Bölges ’n n b r nc , Türk ye’n n 5’ nc büyük dagıdır. Hem kıs tur zm hem dag tırmanısı hem de yayla tur zm bakımından yılın her dönem nde z yaretç akınına ugruyor. Erc yes Kayak Merkez ’n n dünyaca ünlü b r kayak merkez oldugunu söylemel y z. Erc yes Dagı’na yapılacak olan her türlü çalısmaya Kayser Val l g olarak desteg - m z devam edecek. Yes lh sar lçes nde bulunan Soganlı Vad s ve Erdeml Vad s ’nde baslattıgı­mız tur zm faal yet kapsamında da bölgey caz be merkez hal ne get rmeye çalısıyoru­z. Soganlı Vad s ’nde 16 balon uçuyor. Kapuzbası takım selaleler de herkes n gez p görmes gereken b r doga har kası. Dünyanın en yüksek k nc selales olan Kapuzbası Selales ’n n tur zme katkı saglaması ç n uygulamala­rı devreye koyduk.

KAYSERI’DE KADIN KOOPERATIF­LERININ SAYISINI 43’E ÇIKARDIK

Göreve basladıgım­ız zaman lk s m z vatandasla­rın yogun olarak bulundugu alanlarda asay s n daha etk n sek lde saglanması amacıyla, Il Emn yet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanlıg­ı’na baglı olarak çalısacak olan Güven T mler ’n kurmak oldu. Herhang b r olay karsısında anında müdahale eden Güven T mler ’m z bundan sonra da vatandasla­rımızın arasında ve yanında olmaya devam edecek. Yanı sıra gen s b r kurumsal ve s v l toplum kurulusu katılım ve desteg le baslatılan “ERVA Erdemler m zle Varız” projes de eg t m ve ögret m alanında örnek tesk l edecek b r proje oldu. ERVA projes , Kayser Il M ll Eg t m Müdürlügü’ne baglı 100 okulda ögrenc ve vel lere yönel k olarak uygulanıyo­r. Proje kapsamında toplam 39 b n 800 ögrenc ye degerler eg t m ver ld . Kadınlarım­ızın üret me dâh l olması da önemsed g m z d ger b r konu. Kayser ’de kadın kooperat fler n n sayısını 43’e çıkardık. Kayser ’de, evler nde çalısma masası ve k taplık bulunmayan h çb r ögrenc kalmaması hedef yle, “Her Ev B r Okul” projes n baslattık. M ll eg t m müdürlükle­r m z tarafından yapılan tesp t le 20 b n n üzer nde ögrenc ye hayırsever­ler m z n desteg yle çalısma masası ve k taplık dagıttık. Kayser , hayırsever­l k den nce akla lk gelen ller arasında. Anadolu’nun her yer nde olan hayırsever­l k kültürü, Kayser ’de daha yogun yasanıyor. Hemen hemen sehr n her yer nde hayırsever­ler tarafından yaptırılmı­s okul, cam , saglık merkez g b yapılara rastlarsın­ız. Bu da Kayser nsanının ne kadar âl cenap oldugunun b r saret d r. Hayırsever­ler m ze bütün hemser ler m adına tesekkür ed yorum.

 ?? ??
 ?? ?? M. RİFAT HİSARCIKLI­OĞLU
TOBB Başkanı
M. RİFAT HİSARCIKLI­OĞLU TOBB Başkanı
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye