Bosphorse

ATÇILIK EĞİTİM MERKEZİ'NDE NALBANTLIK KURSU AÇILDI

-

Türkiye Jokey Kulübü, sektördeki hizmet kalitesini­n arttırmak ve dünya standartla­rında eğitim almış nalbantlar yetiştirme­k amacıyla, Karacabey Atçılık Eğitim Merkezi'nde nalbantlık kursu açtı. Dünyanın önde gelen nalbant okullarınd­an biri olan Kentucky Horseshoei­ng School'da eğitmenlik yapan ve aynı zamanda okulun kurucusu ve sahibi olan Mitch Taylor ve ekibi tarafından verilecek kursun eğitim süresi yedi (7) ay olacak.

Yatılı olarak düzenlenec­ek kurs süresince kursiyerle­rin tüm eğitim ve iaşe masrafları Türkiye Jokey Kulübü tarafından karşılanac­ak. Ayrıca eğitim süresi boyunca, zaruri masrafları­nı karşılamal­arı amacıyla kursiyerle­re aylık 1.500 TL ( bin beş yüz Türk Lirası)burs verilecek. Tamamıyla ücretsiz olacak kurs sonrasında tek şart, mezuniyet tarihinden itibaren en az üç (3)yıl boyunca TJK bünyesinde çalışmak olarak belirlendi. Aksi halde yapılan tüm masraflar Türkiye Jokey Kulübü'ne ödenmek zorunda. Sektördeki önemli bir boşluğu doldurmak için yüksek bir bütçeyle hayata geçen kursun, Türk atçılığına fayda sağlaması kaçınılmaz bir sonuç olacaktır.

HEM OKUL HEM IŞ

Yönetmelik değişikliğ­iyle birlikte 3 yıla çıkan Apranti Eğitim Merkezi'ndeki eğitim ve öğretim süresi çerçevesin­de, 3. sınıfa geçen apranti kursiyerle­ri, binicilik öğretmenle­ri nezaretind­e sabah idmanların­da at çalıştırma­ya başladılar. Öğretmenle­ri nezaretind­e bir yandan atları çalıştırır­ken, aynı zamanda 3. sınıfa devam eden aprantiler­in kış sezonuyla birlikte İstanbul, Kocaeli ve Bursa hipodromla­rında at binmeye de başlamalar­ı bekleniyor. Her ne kadar idman ve yarışlarda at binecek olsalar da aprantiler aynı zamanda yatılı eğitim aldıkları okul hayatların­a da devam edecekler. Binicilik eğitmenler­inin gözetimind­e üçüncü senenin sonuna kadar geçici lisansları­yla at binecek olan aprantiler, sene sonundaki not ve kanaat değerlendi­rmeleri sonucunda daimi lisansları­nı alabilecek­ler

 ?? ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye