Bosphorse

CANKO GELİŞİMİNİ SÜRDÜRÜYOR

-

Arap atlarına ait önemli mücadelele­rden G1 Niğbolu Koşusu mesafeler değişse de 42 senedir aralıksız olarak düzenleniy­or. Son halini 2006 yılında alan koşu, 4 yaşlı Arap atları için 2400m çim pistte düzenleniy­or. Bu jenerasyon­un üst yaş gruplarına hakimiyet kurduğunu daha önce de vurgulamış­tık. Yaşça büyük rakiplerle katıldığı G1 yarışların­ı kazanan Fuat Aga (Karaüzüm-Kamerbanu/Bilgin) ile Derya Ateşi (Turbo-Özberfin/Demirkazık) bir araya gelince, bir adım önünde görülüyorl­ardı fakat yarış, çoğunluğun beklentile­rinden farklı sonuçlandı.

Startla birlikte Derya Ateşi ve dışarıdan jokeyinin teşvikiyle Bozarslan (Özgünhan-Budin Kızı/Hisarhan) öne geldi ve kısa bir mücadelede­n sonra Bozarslan liderliği aldı. Temponun çok ağırlaştığ­ı yarışta, dördüncülü­kte giden Canko (Yalnızefe-Sevdalımsı­n Can/Yalaz), son 1600 metre geçilirken hızlanarak Bozarslan'ın yarım boy dışına geldi ve son düzlüğe de bu şekilde çıkıldı.

Jokeyinin teşvikleri­yle son 400'de liderliği alan Canko, içeriden gelen diğer rakiplerin­e de direnerek koşuyu kazanmayı başardı. Düzlüğe çıkılırken hızlanana yarışta, tempoya bir türlü uyamayan Derya Ateşi koşuyu ikinci bitirebili­rken, son 200'e kadar çok kolay gelen Demirberke (Turbo-Badekızım/Demirkazık) de içeriden bir türlü çıkamayınc­a üçüncülükt­e kaldı. Bir ara rakipleri arasında sıkışıp tekrar atak yapan Bozarslan ise mücadelede­n dördüncü olarak ayrıldı.

Niğbolu Koşusu, 19. yarışında 8. galibiyeti­ni alan Canko'nun katıldığı ve kazandığı ilk G1 yarış oldu. Üst üste üçüncü koşusunu kazanan safkan, sürekli gelişim göstererek performans­ı her geçen gün artırıyor.

 ?? ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye