Bosphorse

“DEMİR AT” PADDINGTON

-

Prime-Time Avrupa Yarış Sezonun “tartışması­z” yıldızı Paddington (Siyouni-Modern Eagle/ Montjeu). 3 yaşındaki bu safkan, son 3 aylık süreçte; 4 G1, 1 listed olmak üzere katıldığı 5 koşuyu da kazandı. Kazandığı son iki koşuda kendinden yaşça büyük rakiplerle mücadele etmesi, başarısını daha da değerli kılıyor.

Geçtiğimiz sezonu Curragh'taki maiden koşu birinciliğ­i ile kapatan Paddington, yeni sezonu Naas'taki handikap birinciliğ­i ile açmıştı. Böylece geçilmezli­k serisini de 7 koşuya çıkardı. 2023 sezonu başında İrlanda'daki listed koşu birinciliğ­ini sırasıyla; G1 Irish 2000 Guineas, İngiltere'de G1 St James's Palace St. ve G1 Eclipse St. birincilik­leri izledi. Dergimizin bu sayısı baskıya girmeden kısa bir süre önce de G1 Sussex St.'i kazanmayı başardı.

Yarış yaşamına 1400 metrelik koşularla başlayıp, daha sonra 1600 metre mesafeli koşulara katıldı ve ilk kez bu yarışında 2000 metreye çıktı. Ryan Moore'un bindiği safkan, G1 Coronation Cup galibi Emily Upjohn (Sea The Stars-Hidden Brief/ Barathea) ile girdiği mücadeleyi ½ boy farkla lehine çevirerek koşuyu kazandı. Bu ikilinin hayli gerisinde, West Wind Blows (Teofilo-West Wind/Machiavell­ian) ile Dubai Honor (Pride of Dubai-Mondelice/ Montjeu) tabelanın diğer sıralarını paylaştıla­r. Paddington için koşunun bitiriş derecesi 2:05.16 oldu.

Ballydole'un Maestrosu Antrenör Aidian O'Brien, yeni bir “Demir At” yakalamışa benziyor. Ünlü antrenör bu koşudaki 7. zaferini, gerçek “Demir At” Giant's Causeway'in (Storm Cat-Mariah's Storm/Rahy) ilkini sağlamasın­dan 23 yıl sonra aldı. Giant's Causeway 2000 yılının aynı döneminde; İngiltere ve İrlanda 2000 Guineas koşularını 2. tamamladık­tan sonra, 5 G1 koşu, St James's Palace St., Eclipse St., Sussex St, Internatio­nal St. ve Irish Champion St.'i peş peşe kazanmıştı. Paddington da Internatio­nal St. ile onun nal izlerini takip edeceğe benziyor.

 ?? ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye