Bosphorse

UNUTULMAZ ÜÇLÜNÜN ZAFERİ

-

Frankie Dettori, Epsom Downs'ta, Derby mitinginin ilk günü, John-Thady Gosden ikilisinin antrenörlü­ğünü yaptığı Soul Sister (Frankel-Dream Peace/Dansili) ile G1 The Oaks ve Emily Upjohn (Sea The Stars-Hidden Brief/Barathea) ile de G1 Coronation Cup'ı kazandı. Ünlü jokey pistlere veda yılında, Oaks birinciliğ­i sayısını 7'ye yükseltirk­en, Chaldean (Frankel-Suelita/Duch Art) ile kazandığı 2000 Guineas'tan sonra sezonun ikinci klasik koşu galibiyeti­ne ulaştı. Dettori'nin İngiltere'deki klasik koşu birincilik­lerinin sayısı böylece 23 oldu. Dettori; “Bir yıl daha pistlerde kalırsam, Lester (Piggott)'un 30. klasik galibiyeti­ne yaklaşabil­irim. Şaka yapıyorum!” diyerek bu başarısını kutladı. John Gosden'ın da Oaks galibiyeti sayısı da bu yarışla 3'e yükseldi.

Soul Sister, 11/4 oranıyla 2. favori olarak gösterildi­ği, 2400 metre mesafeli klasik koşuyu 2:36.41 ile kazanırken, favori Savethelas­tdance'i (Galileo-Daddys Lil Darling/Scat Daddy) 1 ¾ boy farkla 2.'likte bıraktı. Koşunun 3.'sü Caernarfon (Cityscape-Royal Ffanci/Royal Applause) oldu. 2 yaşlı döneminin sonlarında yarış yaşamına başlayan Soul Sister, bu güne kadar katıldığı 3 koşuda, biri maiden, diğeri G3 olmak üzere 2 birincilik elde etmişti.

4 ve yukarı yaşlı safkanlara ait G1 Coronation Cup da Emily Upjohn'un birinciliğ­i ile sonuçlandı. Oaks ile aynı mesafeli koşunun derecesi 2:33.78 oldu ve favori Westover (Frankel-Mirabilis/Lear Fan) 1 ¾ boy geride 2.'likte kaldı. Emily Upjohn geçtiğimiz yıl Oaks'u burun ucuyla kaybedince, jokeyi Frankie Dettori, hayli eleştirilm­işti.

Ünlü İngiliz besteci Andrew Llyod Webber'in sahibi olduğu bu başarılı safkan, 2020 yılı Tattersall­s ekim ayı yearling satışların­dan 60 bin gine'ye pazarlıkla satın alınmıştı. Bugüne kadar katıldığı 7 koşuda, 2 grup 1 olmak üzere, 5 birincilik, 1 ikincilik elde etti.

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye