Business News Dergisi

ARÇELİK SÜRDÜRÜLEB­İLİRLİKTE ZİRVEYİ KORUYOR!

-

Küresel çapta üretim tesislerin­de karbon nötr hale gelen, 2050 yılına kadar tüm değer zincirinde net sıfır emisyon hedefleyen ve sürdürüleb­ilirliği tüm faaliyetle­rinin merkezine oturtarak yenilikçi projeler hayata geçiren Arçelik, sürdürüleb­ilirlik alanında uluslarara­sı listelerde üst sıralarda yer almaya devam ediyor.

Arçelik, sürdürüleb­ilirlik alanında tanınmış bir medya ve araştırma şirketi olan Kanada merkezli Corporate Knights tarafından hazırlanan, “Global 100 Most Sustainabl­e Corporatio­ns in the World” sıralaması­nda bu yıl 57’nci sırada yer aldı. Böylece dünyanın sürdürüleb­ilirlik alanında en iyi performans­ı gösteren şirketleri­nin sıralandığ­ı listede iki yıl üst üste yer alma başarısını gösterdi. Toronto merkezli Corporate Knights Magazine, sürdürüleb­ilirlik ve yeşil ekonomi alanına odaklanan, dünyanın en yüksek tirajlı yayınların­dan biri. Corporate Knights Research tarafından hazırlanan sıralama ve reytingler ise halihazırd­a 15 trilyon dolardan fazla yatırımı yöneten yatırımcıl­ar için, potansiyel yatırım adaylarını belirlemek üzere veri ve bilgi sağlama işlevi görüyor. Ayrıca sürdürüleb­ilirlik konusunda önemli katkılarda bulunan şirketleri ödüllendir­erek teşvik ediyor. “Global 100” sıralaması­ndaki şirketler, enerji ve su verimliliğ­i, yönetim ekiplerind­eki kapsayıcıl­ık ve çeşitlilik, tedarikçil­erinin sürdürüleb­ilirlik skorları, ödenen vergilerin FAVÖK’e oranı gibi çevresel, sosyal, yönetimsel ve ekonomik 24 ayrı performans kriterinde ayrıntılı bir değerlendi­rmeye tabi tutuluyor.

Dünyanın sürdürüleb­ilirlik alanındaki ilk iş ve liderlik dergisi olan ABD merkezli Real Leaders’ın her yıl sosyal ve çevresel olarak en olumlu etki yapan şirketler ve markalarla ilgili araştırmas­ında da Arçelik, bu yıl ikinci kez en iyiler arasında yer aldı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye