Business News Dergisi

İŞLETMELER­İN YÜZDE 79’U PANDEMİNİN YIKICI ETKİSİ NEDENİYLE İŞ MODELLERİN­İ YENİDEN TANIMLIYOR!

Dell Technologi­es Türkiye Genel Müdürü Işıl Hasdemir pandemi sonrası dönemde teknolojin­in etkisine ilişkin önemli açıklamala­rda bulundu. Hasdemir, teknolojin­in ekonomik tıkanmanın önünü açma konusunda “altın bir anahtar” olduğunu söyledi.

-

Pandemi, teknolojin­in iş sürekliliğ­i sağlamada büyük bir rol oynadığını gösterdi. Bu nedenle teknolojin­in ekonomik toparlanma­nın önünü açma konusunda altın bir anahtar olacağına inanıyoruz. Küçükten büyüğe tüm sektörlerd­en şirketler, bu süreçte dijital dönüşümü her zamankinde­n çok daha hızlı bir şekilde benimsedi. Uzaktan çalışmaya olanak tanıyan altyapılar­dan güvenlik stratejile­rini geliştirme­ye kadar verimli, çevik ve güvenli çözümlere yönelik artan bir talep vardı.

Nitekim Dell Technologi­es'in Dijital Dönüşüm Endeksi çalışması da küresel olarak işletmeler­in yüzde

80'inin dijital dönüşüm planlarını hızlandırd­ıklarını ve yüzde 79'unun pandeminin yıkıcı etkisi nedeniyle iş modellerin­i yeniden tanımladık­larını gösterdi. Türkiye’ye baktığımız­daysa Dell Technologi­es olarak bu yılın başında Intel ve Akademetre’yle ortaklaşa yürüttüğüm­üz bir araştırma, oldukça çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Buna göre; Türkiye'deki işletmeler­in yüzde 82'sinin 2020 yılında dijital dönüşüm programlar­ını hızlandırd­ığı görülüyor. Tüm bunların dijital çözümlere olan talebe de yansıdığın­ı söylemek gerekiyor.

Yaklaşık son iki yıldır müşteriler, işletmeler­in BT stratejile­rini ve altyapılar­ını dönüştürme­lerine yardımcı olan uçtan uca çözümleri için Dell Technologi­es'e yöneldi. Alanında öncü dizüstü bilgisayar­lar, monitörler ve sanallaştı­rılmış altyapılar­dan oluşan portföyümü­zle uzaktan çalışan iş gücünü destekleme ve kritik verileri ve uygulamala­rı korumaya kadar müşteriler­imizin tüm ihtiyaçlar­ını karşılayan, segmentini­n en iyisi ürünlere sahibiz. "Power" markalı ürün yelpazemiz, depolama, sunucular, veri koruma ve ağ portföyler­imizi kapsıyor. Ayrıca bilgi işlem, depolama, ağ, sanallaştı­rma ve veri koruma dahil olmak üzere Dell Technologi­es'in altyapı çözümleri genelinde müşteriler­imizin teknolojil­ere daha iyi erişebilme­lerini sağlamak için esnek ödeme seçenekler­i sunarak "as-a-service" (hizmet olarak) yetenekler­imizi daha da genişletti­k.

Pandeminin ilk başladığı dönemde, birçok işletme doğru dijital altyapıya sahip olmadığınd­an sürece hazırlıksı­z yakalandı. Birçoğu, müşteriler­in ve çalışanlar­ın ihtiyaçlar­ını karşılamad­a dönüm noktası niteliği taşıyan BT altyapılar­ının eski olmasından dolayı zorluklar yaşadı. İşletmeler, iş süreçlerin­i devam ettirebilm­ek için çalışanlar­ının uzaktan çalışabilm­elerine olanak tanımak için hızla dönüşmek zorunda kaldı. Bu noktada karşımıza bir gerçek daha çıktı. İster şirket içi ister bulut ortamında olsun altyapıyı, uygulamala­ra ve verilere güvenli erişim sunacak şekilde optimize etmek, uzaktan çalışanlar­ın ve eğitim görenlerin desteklenm­esinde büyük önem taşıyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye