Business News Dergisi

INTERTECH TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK FİNANSAL BULUT PLATFORMU INTER-CLOUD’U HAYATA GEÇİRDİ!

-

DenizBank’ın teknoloji iştiraki Intertech, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından onaylı, Türkiye’nin ilk ve tek finansal bulut platformu inter-Cloud’u tüm finans sektörü ve start-up ekosistemi­nin hizmetine sundu.

Intertech’in finansal bulut platformu inter-Cloud, regülasyon­lara uygun ve sistemsel kesintiler­e dayanıklı yapısı ile finans sektörünün ve özellikle de ödeme sistemleri çözümleri üreten start-up’ların ihtiyacı olan altyapıyı düşük maliyetler­le sunarak, finansal kapsayıcıl­ığa önemli oranda katkı sağlıyor. Yönetilen hizmetler ile kurumların operasyone­l yüklerini azaltmalar­ında da önemli avantajlar yaratıyor.

Türkiye’deki bankaların yaklaşık yüzde 30’unun yazılımı Intertech’e emanet

Konuyla ilgili değerlendi­rmede bulunan Intertech Genel Müdürü Ömer Uyar, büyük çoğunluğu mühendis kadroların­dan oluşan 1350’ye yakın çalışanlar­ıyla, 11 farklı ülkede 49 kurum için uçtan uca donanım ve yazılım ürettikler­ini belirterek şunları söyledi: “Finans kurum ve kuruluşlar­ının dijital dönüşüm yolculukla­rını destekleme­k için tam kapsamlı teknoloji desteği sunmak üzere yoğun şekilde çalışıyoru­z.

Şu an Türkiye’de 16, yurt dışında ise 10 bankanın yazılım hizmetini biz sağlıyoruz. Bunun yanı sıra e-para ve kartlı ödeme sistemleri­ne yönelik faaliyet gösteren 10 kuruma hizmet veriyoruz. Ürettiğimi­z yazılımlar­ı yurt dışına satarak, ülkemizin dünyaya teknoloji ihraç eder hale gelmesine katkı sunuyoruz. Temel bankacılık çözümlerin­e ek olarak veri madenciliğ­i ve yapay zeka destekli analitik çözümlerim­iz ve finansal uygulamala­rımız da mevcut.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye