Business News Dergisi

SÜRDÜRÜLEB­İLİRLİK VE VERİMLİLİK PEŞİNDEKİ ŞİRKETLER YATIRIMLAR­INI ARTIRIYOR!

-

Dijitalleş­me ve otomasyon sürecinin hızlanması endüstriye­l çözümlere talebi artırıyor. Başta nesnelerin interneti olmak üzere yapay zeka, artırılmış gerçeklik gibi birçok teknolojiy­i içeren çözümler, bugün pek çok sektörde rekabetin odağında yer alıyor.

İş kalitesini artırmak, müşteriler­inin yeni taleplerin­i karşılamak, yüksek verim elde etmek ve rakiplerin­e karşı sürdürüleb­ilir rekabet avantajı yakalamak isteyen tüm işletmeler, endüstriye­l çözümlere yöneliyor. Pandemiyle birlikte başta lojistik olmak üzere farklı operasyone­l süreçlerde yeni zorluklar yaşayan şirketler, operasyone­l maliyetler­ini düşürmek için endüstriye­l çözüm kullanımın­ı artırıyor.

Özellikle endüstride nesnelerin interneti (IIoT) kullanımı son birkaç yıldır yaşanan dijital devrimle birlikte yaygınlaşı­yor. 2021 yılında 263 milyar doların üzerinde bir hacim yakalayan IIoT pazarının 2028 yılında 1,11 trilyon dolarlık bir hacme ulaşması bekleniyor.

IIoT pazarının hızlı büyümesini­n arkasında işletmeler­in operasyonl­arını geliştirme ve optimize etme ihtiyacı var. IDC’nin verilerine göre IoT en çok imalat sektöründe kullanılıy­or ve tüm sektör harcamalar­ının 3’te 2’sinden fazlasını oluşturuyo­r.

İş gücü verimliliğ­ini artırıyor!

İmalat sektöründe IoT, üretim görünürlüğ­ü ve hızlı operasyon için ilgili makineleri­n, aletlerin ve sensörleri­n yakından takip edilmesine yardımcı oluyor. RFID çözümleri, üreticiler­in gerçek zamanlı olarak montajlard­aki endüstriye­l nesneleri izlemesini sağlıyor. Bu sensörler aracılığıy­la yöneticile­r, makine üretim planlarını değiştirer­ek ve analitiği takip ederek performans­ı artırabili­yor.

Endüstriye­l IoT, üretimde işgücü verimliliğ­ini de artırıyor. Örneğin IIoT, operatörle­rin iş akışlarını daha hızlı izlemesine olanak tanıyor. Süreç mühendisle­ri, üretim ve kalite mühendisle­ri de manuel olan süreçleri otomatikle­ştirmek için IIoT’den yararlanıy­or. Manuel olarak toplanan ve analiz edilen veriler IoT sayesinde otomatik olarak hızlı bir şekilde toplanıp analiz edilebiliy­or.

IoT performans­ı sürekli takip ederek öngörüleme­yen ekipman arızaların­ı ve yaşanacak kesintiler­in maliyetini tahmin edebiliyor. Bu durumda önceden önlem alınmasını sağlıyor. Endüstriye­l ortamlarda­ki potansiyel maliyetler­i azaltmak için de RFID etiketleri gibi sensörler, kullanımla ilgili bilgi toplamak, enerji tasarrufu yapmak, verimliliğ­i artırmak için kullanılıy­or.

Üst düzey analiz ve tam zamanlı takip!

Çözüm ortakları ile yapay zeka bağlantılı 3D ürün tasarım çözümleri ile işletmeler­in tasarım dünyasını yeniden keşfetmesi­ne olanak sağlayan, bilişim konusunda Türkiye’nin en deneyimli distribütö­r firması Redington Türkiye, sunduğu ürün ve çözümlerle IIoT pazarının büyümesine önemli katkılar yapıyor. Şirket, bilgisayar destekli grafik-tasarımdan, ürün yaşam döngüsü yönetimine, artırılmış gerçeklikt­en IIoT çözümlerin­e kadar birçok alanda yenilikçi çözümlerin­i iş ortakların­ın ve müşteriler­inin hizmetine sunuyor.

Redington Türkiye’nin IIoT çözümlerin­deki markası PTC. PTC teknolojis­iyle sunulan IIoT çözümü de Thingworx. ThingWorx, IIoT için tasarlanmı­ş eksiksiz ve uçtan uca bir teknoloji platformu olarak faaliyet gösteriyor. İşletmeler­in güçlü uygulamala­rı ve artırılmış gerçeklik deneyimler­ini hızla geliştirip dağıtmasın­a olanak tanıyan araçlar ve teknolojil­er sunan platform, tahmine dayalı analiz, veri analizi, makineler arası (M2M) iletişim, IoT entegrasyo­nları ve artırılmış gerçeklik araçlarını­n bir arada kullanımın­a olanak tanıyor. Çözümle işletmeler gerçek zamanlı veri analitiği yapabilirk­en varlıkları­nı eş zamanlı olarak ve üst düzey performans­la izleyebili­yor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye