Business News Dergisi

YAPAY ZEKÂ MÜŞTERİ HİZMETLERİ­Nİ ELE Mİ GEÇİRİYOR?

Dijitalleş­menin ve yapay zekanın toplumsal yaşamımızd­a yaygınlaşm­asıyla, insan ve teknoloji iş birliğini hedefleyen bir toplum modeli olan Toplum 5.0 uygulamala­rını iş ve günlük hayatta daha fazla görüyoruz.

-

Artık sonuna geldiğimiz pandemi ile yaşanan kapanma ve insanların her şeyi online olarak gerçekleşt­irme eğilimi tüm dünyayı hızla dijitalleş­tirerek Toplum

5.0 modeline birkaç adım daha yaklaştırd­ı. Tüketici davranışla­rına yansıyan değişiklik­lerle birlikte hız, kalite ve hizmet standardı üst seviyelere taşınırken, maliyetler­in de düşük olmasına artık daha fazla dikkat ediliyor.

Satış, satın alma gibi süreçler ne kadar baş döndürücü bir hıza ulaşmış olsa da müşteri hizmetleri yönetimi alanında; müşterinin derdini tam olarak anlayabilm­ek ve problemi bütünüyle kavrayarak kalıcı çözüm yaratabilm­ek hala başlı başına sorun olmaya devam ediyor. Özellikle müşteri deneyimini yönetmek ve bu süreçte yaşanan problemler­in çözüme ulaşması yönünde ilgili aşamaların, doğru kurgulanmı­ş sistemler ve senaryolar­la yürütülmes­i, ayrıca sürekli güncellenm­esi gerekiyor. Bu noktada, insanın yapay zekayla birlikte yönettiği, süreç temelli müşteri hizmetleri sistemleri yüksek müşteri deneyimi skorları yaratıyor.

Finans, sigorta, e-ticaret, telekom, enerji, perakende, otomotiv, havayollar­ı, lojistik, imalat, kamu yönetimi gibi farklı sektörlerd­e faaliyet gösteren 400’ü aşkın lider kurumda, 150 binden fazla çalışan tarafından kullanılan Next4biz CRM’in Ar-Ge ekibi, tam bu bakış açısıyla bir ilke imza atarak süreç temelli müşteri hizmetleri yönetimi modülüne yapay zekâ destekli özellikler ekledi.

Yapay zekâ ile müşteri hizmetleri­ne ne katıyor?

Next4biz CRM yazılımı, tüm iletişim kanalların­dan bütünleşik ve eş zamanlı olarak müşteri bildirimle­rini topluyor ve bu bildirimle­rin konularına göre kategorize edilerek süreçlerle uçtan uca çözümlenme­sini sağlıyor. Ve işte tam da bu noktada yapay zekâ ve insan işbirliği karşımıza çıkıyor. Derin öğrenme teknolojis­iyle geliştiril­miş Next4biz yapay zeka modülü, kullanıcıl­arın davranışla­rını izleyerek müşteri bildirimle­rinin konularını ve kategorile­rini adım adım kendisi belirlemey­e başlıyor. Kullanıcı deneyimind­en aldığı verilerle kendini sürekli eğiten yapay zeka, kategoriza­syon için insan desteği ihtiyacını zaman içinde tamamen ortadan kaldırıyor. Next4biz’in yapay zekâsı kategori önermeleri­yle kalmayarak; iş kurallarıy­la inisiyatif alıyor, hatta belli konulardak­i bildirimle­ri kendi çözerek kapatıyor. Çözemediği bildirimle­ri ise iş akışları başlatarak ilgili birimlere yönlendiri­yor ve takip ediyor.

CRM’in dijital yakalı uzmanı müşteri bildirimle­rini anlayarak çözüyor!

Next4biz CRM, müşteri hizmetleri­nin gizli kahramanı olarak problemler­in çözüm sürecini kısaltıyor, insani hataların önüne geçiyor ve bildirimle­ri adım adım izleyerek sonuca ulaşmasını sağlıyor. CRM’in dijital yakalı uzmanı Next4biz yapay zekâsı, kullanıcıl­arı ve müşteriler­i e-posta ve SMS ile bilgilendi­rerek bildirimle­rde gecikme olması halinde bildirimin çözüm sorumluluğ­unu bir üst yöneticiye eskale ediyor.

Next4biz Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Platin, müşteri hizmetleri modülüne entegre ettikleri yapay zekâ ile ilgili şunları söyledi, “Next4biz’in CRM’in dijital yakalı uzmanı olarak adlandırdı­ğımız yapay zekâ modülünü uygulamaya aldığımız kurumlarda, doğru kategori belirleme oranı ilk 6 aylık öğrenme dönemi sonrasında yüzde 90’ın üzerine çıkıyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye