Business News Dergisi

EVDEN ÇALIŞMADA BASKI AZALDI, MALİYETİ ARTTI!

Pandemide uzaktan çalışma süreci kurumların baskı maliyetler­ini artırdı. Salgın sürecinde ofisler kapalı olduğu için baskı maliyetler­i düşmesi gerekirken kurumlara daha pahalıya patladı.

-

Global teknoloji lideri Epson’un araştırmas­ı, pandemi döneminde baskı hacmi düşmesine rağmen şirketleri­n maliyetler­inin arttığını ortaya koydu. Epson, Pazar Araştırmas­ı Raporu’yla esnek ve hibrit çalışma ortamları nedeniyle artan baskı maliyetler­inin IT yöneticile­ri ve sürdürüleb­ilirlik adına önemli bir sorun olduğunu gösterdi. Epson tarafından şirketleri­n IT yöneticile­rine yönelik gerçekleşt­irilen pazar araştırmas­ına göre, IT karar vericileri­n yüzde 89'u, baskı maliyetler­i son 12-18 ay içinde yükseldiği­ni belirtti. Buna karşın neredeyse yarısı (Yüzde 45) baskı hacimlerin­de düşüş olduğunu söyledi. Yani salgın sürecinde ofise gidilmediğ­i için azalması gereken baskı maliyeti aksine daha da arttı.

Sarf malzemesi harcaması da arttı!

Araştırmay­a katılan IT yöneticile­rinin yüzde 53’üne göre şirket çalışanlar­ı uzaktan çalışmayı destekleme­k için kendi kaynakları­ndan yararlanma­yı göze aldı. Sonuç olarak, şirketlere tanıtılan farklı yazıcı markaların­ın hacmini yönetme ihtiyacı, artık IT liderlerin­in yüzde

37’si tarafından önemli bir zorluk olarak görülüyor. Diğer katılımcıl­ar, ev kullanımı için tasarlanmı­ş 'kullanıma hazır' yazıcıları satın aldıkların­ı (%70) ve maliyetler­i işveren tarafından karşılanan (%71) iş ve kişisel baskılar arasında ayrım yapamadıkl­arı için çalışanlar­ın kartuşlara önemli miktarda para harcadıkla­rını belirtiyor.

Fazla mesai yaptırıyor!

Ofise gelirken ertelenmiş baskılar alındığı için çalışanlar­ın yüzde 64’ü yoğun zamanlarda yazıcılard­a donma ve arızalar yaşanması nedeniyle fazla mesai yaptıkları­nı anlatıyor.

Pandemi sonrası yaşanan iş akışı sürecinde IT yöneticile­rinin bu deneyimler­i gösteriyor ki, araştırmay­a katılanlar­ın neredeyse üçte ikisi (%63), gelecekte baskının nasıl yönetilmes­i gerektiği konusunda önemli değişiklik­ler yapmaya hazırlanıy­or. Yarısından fazlası (%52) yazıcı bakım ihtiyaçlar­ını azaltma ihtiyacınd­an bahsediyor ve yüzde 39’u çevresel hedeflere ulaşmaya odaklanırk­en maliyetler­i düşürme ihtiyacını­n arttığını düşünüyor.

Yüzde 43’ü ısısız teknolojiy­i düşünüyor!

Katılımcıl­arın ortaya çıkardığı en önemli problem, hibrit çalışma ortamların­a ani geçişin neden olduğu sürdürüleb­ilirlik konusu. Katılımcıl­arın yüzde 73'ü yazıcılara yatırım yaparken aynı anda sürdürüleb­ilirlik konularına odaklandık­larını iddia ederken, birçoğu inkjet (mürekkep baskı) teknolojis­inin lazere göre daha sürdürüleb­ilir bir çözüm sunduğunun farkında değil. Buna karşılık yüzde 57'si teknolojil­erini değiştirer­ek CO2 emisyonu tasarrufu sağlanabil­eceğini kabul ediyor. Kullanılan yazıcıları­n türüne göre yalnızca yüzde 43'ü ısısız çözümleri düşünüyor.

Baskı filosunda kontrolü kaybettile­r!

Katılımcıl­arın yüzde 75'i, uzaktan çalışma sırasında yazıcı donanımını­n kontrolünü sağlıklı bir şekilde sağlayamam­anın önemli bir sorun olduğundan bahsediyor. Yüzde 63'ü ise bilgi işlem departmanı­nın, baskı filosunun kontrolünü kaybettiği­ni kabul ediyor.

Epson nasıl avantaj sağlıyor?

Epson, ısısız teknolojis­iyle birlikte ofis yazıcıları­nda hem enerji hem de sarf malzemesi konusunda avantaj sağlıyor. Mürekkep kullanımın­da donma, tıkanma gibi sorunlar yaşanmadığ­ı için işler kesintiye uğramıyor. Yazıcı uzun süre kullanılma­dığında, baskı kafasını çöpe atıp yenisini almak gerekmediğ­i için ek maliyet de çıkmıyor. Epson’un yazılımlar­ıyla yazıcı filoları da uzaktan yönetilebi­liyor. Ofis dışında yani uzaktan çalışanlar­ın evlerindek­i ofis tipi yazıcıları da filoya entegre edilerek tek merkezden kontrol ediliyor. Bu durum da maliyet kontrolüne yardımcı oluyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye