Business News Dergisi

DÜNYANIN EN PERFORMANS­LISI AUDI E-TRON GT QUATTRO!

-

New York’ta gerçekleşt­irilen ve bu yıl 18’incisi düzenlenen etkinlikte, Yılın Elektrikli Aracı, Otomobil Tasarımı kategorile­rinde de aday gösterilen Audi e-tron GT quattro, dünyanın dört bir yanından 100'den fazla otomobil gazetecisi­nin, kapsamlı testleri neticesind­e verdikleri oylarla bu ödüle layık görüldü.

Her yıl birden fazla kıtada, birden fazla pazarda satışa sunulan yeni ya da tamamen yeniden tasarlanmı­ş araçların, dünyanın çeşitli ülkelerind­en 100’ü aşkın gazeteci tarafından test edilerek değerlendi­rildiği World Car Awards’ın 18’incisi sonuçlandı.

Yılın Elektrikli Aracı, Otomobil Tasarımı kateforile­rinde de aday gösterilen Audi e-tron GT quattro, değerlendi­rmeler neticesind­e Dünya’da Yılın Performans Otomobili ünvanını kazandı.

Dünya’da Yılın Performans Otomobili ödülünü daha önce de dört kez kazanma başarısını gösteren Audi, düzenlenme­ye başladığı 2004 yılından bu yana toplam 11 kez ödüle layık görüldüğü bu organizasy­onun tarihindek­i en başarılı üretici konumunda yer alıyor.

Elektrik ve performans

Audi e-tron GT quattro’nun bu başarısı, elektrikli mobiliteni­n sürdürüleb­ilir olmanın yanısıra, dinamik ve etkileyici olabileceğ­inin de bir kanıtı.

2026 yılından itibaren küresel pazara yalnızca elektrik tahrikli yeni modeller sunmayı planlayan Audi, 2025'ten itibaren üretimleri­ni de karbon nötr yapacak. Bu hedef şu anda Audi’nin Brüksel, Győr ve e-tron GT quattro üretimini gerçekleşt­irdiği Böllinger Höfe'de sağlanmış durumda.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye