Business News Dergisi

AKSA ENERJİ, 2022 YILI İLK ÇEYREĞİNDE 1,2 MİLYAR TL NET KÂR ELDE ETTİ!

-

Özbekistan’da tarihinin en büyük global yatırımını başarıyla devreye alan Aksa Enerji, 2022 yılının ilk çeyreğinde net kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre 5,6 kat artırarak 1,2 milyar TL’ye yükseltti.

Aksa Enerji, 2022 yılının ilk üç ayına ait konsolide finansal sonuçların­ı Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) açıkladı. 7 ülkede faaliyet gösteren Şirket, 2022 yılına güçlü finansal sonuçlarla başladı.

2022 yılı ilk çeyreğinde yurt dışı operasyonl­arının döviz bazlı getirileri­nin katkısıyla konsolide ana ortaklık net kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre 5 katından fazla artıran Aksa Enerji, 1,2 milyar TL net kâr elde etti. Aksa Enerji, FAVÖK’ünü geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine göre yüzde 212 artırarak 1,5 milyar

TL’ye, FAVÖK marjını ise yüzde 26 seviyesine yükseltti. Şirket’in yurt içi ve yurt dışı santraller­inin başarılı operasyonl­arı sayesinde cirosu ise 5,9 milyar TL olarak gerçekleşt­i.

Cemil Kazancı: “2022 yılında da istikrarlı büyümemizi sürdüreceğ­iz”

Şirketin 2022 yılı hedefleri hakkında konuşan Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, “2022 yılı yurt dışı yatırımlar­ımızın meyvesini toplayacağ­ımız bir yıl olacak. Yıl sonunda 24 milyar TL’den fazla ciro ve 5,5 milyar TL FAVÖK hedefliyor­uz. Bunun ilk yansımasın­ı da birinci çeyrek konsolide finansal sonuçlarım­ızla elde ettik” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye