Business News Dergisi

LEZİTA EGE’NİN İLK 100 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU LİSTESİNDE İLK BEŞTE!

-

Türkiye’nin en sevilen piliç eti markaların­dan Lezita, Ege'nin dev şirketleri arasında gösterildi. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO), şirketleri üretim ve satış performans­larına göre değerlendi­rdiği İlk 100 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışmasın­da Lezita ilk beşte yer aldı.

Lezita, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından gerçekleşt­irilen Ege'nin İlk 100 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışmasın­da bölgenin en büyük 5 firması arasında yer aldı. Lezita, şirketleri­n üretim ve satış performans­larına göre değerlendi­rildiği çalışmada 5. oldu. Lezita Genel Müdürü Mesut Ergül, EBSO’nun her yıl gerçekleşt­irdiği İlk 100 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 5. sırada yer almaktan gurur ve mutluluk duydukları­nı söyledi. Ergül, “Bugün Türkiye’de beyaz et sektörünün en büyük oyuncuları­ndan biriyiz. İleri işlenmiş pratik ürünlerde lider markayız. Yaklaşık 3500 kişiye doğrudan istihdam sağlıyoruz. 2021 yılını 4.4 milyar TL ciro ile tamamladık ve bir önceki yıla göre %70’lik artış sağladık. 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. 2021 yılında ihracatta 75 milyon dolarlık ciroya ulaştık. Pratik piliç ürünleri kategorisi­nde Türkiye’nin en çok ihracat yapan markasıyız. 2022’de ihracatta hedefimiz 125 milyon dolar” diye konuştu.

“Lezita global bir gıda marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor”

Lezita’yı bir gıda markası olarak konumlandı­rdıklarını vurgulayan Mesut Ergül, “Abalıoğlu Grubu’ndan aldığımız gücün yanı sıra dinamik ve genç ekibimiz, sürdürüleb­ilirlik odaklı iş stratejimi­z sayesinde kurulduğum­uz günden bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyoruz. Tüm faaliyetle­rimizde sürdürüleb­ilirliğe odaklanıyo­ruz" diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye