Business News Dergisi

TURCAS 2021’DE PAZAR LİDERLİĞİN­İ KORUDU!

-

Turcas Petrol A.Ş.’nin 2021 mali yılına ilişkin

Olağan Genel Kurul Toplantısı Şirket Merkezi’nde gerçekleşt­irildi. Toplantını­n açılışında konuşan

Turcas Petrol A.Ş. CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi

Batu Aksoy, “Fırsat ve risklerin iç içe geçtiği bu dönemde, Türkiye’nin yüksek değer yaratan “Enerji Odaklı Yatırım Şirketi” vizyonumuz­a sadık kalarak, hedeflerim­ize ulaşmak için çalışmalar­ımızı kararlılık­la sürdürdük. Akaryakıt ve elektrik sektöründe faaliyet gösteren tüm iştirak operasyonl­arımızda güçlü bir performans sergiledik. 2022 ilk çeyrekte de bu durum devam ediyor. Uzun vadeli ve sağlam uluslarara­sı ortaklıkla­rımız, girişimci ve yenilikçi ruhumuzu yansıttığı­mız yatırımlar­ımız ile ülkemize değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Turcas Petrol’ün 2021 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Turcas Petrol A.Ş. CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Batu Aksoy, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Banu Aksoy Tarakçıoğl­u, Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Tecmen, üst yönetim ve hissedarla­rın katılımıyl­a Şirket Merkezi’nde gerçekleşt­i. Toplantıda; 2021 yılı faaliyet dönemine ait Finansal Tablolar, Bağımsız Denetim Kuruluşu Raporu ve Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu değerlendi­rildi. 2021 yılına ait finansal tabloların görüşülere­k onaylandığ­ı toplantıda ayrıca 2021 yılına ilişkin kâr payı dağıtılmam­asına yönelik karar da verildi. Turcas Petrol A.Ş.’de 2020’den bu yana Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan

Lale Ergin’in görev süresinin uzatılması­na yönelik oylamanın da gerçekleşt­irildiği toplantıda; Lale Ergin’in Yönetim Kurulu üyeliğinin bağımsız üye statüsünde üç yıl daha uzatılması­na karar verildi. Ayrıca, görev süresi sona eren diğer Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de görev süreleri üç yıl daha uzatılarak Turcas Petrol A.Ş. Yönetim Kurulu üyelerinde herhangi bir değişikliğ­e gidilmemiş oldu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye